Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, augusti 31, 2006

De röda håller ihop

I alla valrörelser händer det oväntade. Här ses riksdagsledamoten Anders Ygeman när han försöker övertyga Sveriges indianhövding Henrik Schyffert.

Bägge två sa JA till de rödas krav. Posted by Picasa

DN:s mätningar...

Idag kom så av en ren slump en oppinionsmätning publicerad av DN som visar att det är helt klart att Stockholm får borgerligt styre efter valet. S får enligt mätningen 26%.

Jag kan ju inte låta bli att komma ihåg hur det lät från samma tidningen inför valet 2002. Då gjorde tidnigen lokala mätningar som visade att S skulle få 26% i kommunalvalet i Stockholm. Det blev 32%.

DN misslyckades totalt med att mäta den lokala oppinionen. DN underskattade kraften i vår valkampanj och de underlät att mäta sympatierna, hos de som endast har rösträtt i kommun- och landstingsvalet.

2002 gick tidningen så långt att man i nästan varenda reportage om Stockholmsvalet hävdade att det var kört och att vi skulle göra vårt sämsta valresultat någonsin. Som ansvarig för valkampanjen den gången mötte jag en och annan, som gick och hängde med huvet och sa att DN nog har rätt.

Det märkliga den gången var att när man var ute och prata med folk så fick man en helt annan känsla. En känsla som som faktiskt visade sig överenstämma mer med det verkliga valresultatet.

Om jag ska säga vad jag tror utifrån min magropskänsla och ett antal torgmöten och andra valaktiviteter så är förutsättningarna för ett bra valresutat goda.

Förra valet slutade med en moderat valvaka i kaos och besvikelse. Moderatkristina låste in sig på damrummet och vägrade möta media och partimedlemmar.
Mitt stalltips är att vi får uppleva samma sak igen. Fast den här gången borde kampanjpolitrukerna på DN göra henne sällskap.

onsdag, augusti 30, 2006

Torgmöte i Farsta

Valrörelsen rullar vidare. Jag tycker att den är fantastisk. Ute på torgen möter jag glada, kunniga och engagerade medborgare som frågar om allt mellan himmel och jord.

Mycket handlar om vardagsfrågor. Hur blir det med skolan? Fungerar äldreomsorgen? Kan jag få ett heltidsjobb? Byggs det tillräckligt med bostäder?



Väldigt sällan eller rättare sagt nästan aldrig, möter jag de frågor som tycks dominera mediebilden av valrörelsen. Politikerskandaler, nån som säger nåt konstigt på TV, Tsunamis och Danielsson.

Visst är det märkligt? Det kan väl inte vara så att media har egen agenda för valrörelsen? En agenda som är helt annorlunda än vanligt folks? Posted by Picasa

lördag, augusti 26, 2006

Nytt universitetssjukhus

I Stockholms läns landsting har det länge pågått diskussioner om att bygga ett nytt universitetssjukhus i Solna. Vi har haft en formgivningtävling under året som har tittat på olika förslag och ideér. I den har jag varit ordförande. Nu är det klart. Forum Karolinska vann tävlingen. Det kommer att bli ett fantastiskt vackert och välfungerande nytt sjukhus. Mer om detta hittar du här.

torsdag, augusti 24, 2006

Torgmöte i Husby

Torgmötena rullar vidare. Här är gruppen Örngott som sjunger Ung Rebell på Husby torg. Ett fantastiskt torgmöte i Hällregn, men med en oerhört positiv publik.
Märkligt nog var stödet för slopad villa- och förmögenhetskatt ganska begränsad bland Husbyborna. De flesta verkade tycka att det är viktigare med fler bostäder och en schysst tandvårdsförsäkring. Kanske något för flip-flopp politikerna i moderata samlingspartiet att tänka på... Posted by Picasa

onsdag, augusti 23, 2006

De negativas parti

Den som följer vad jag skriver här kan ju knappast vara förvånad över att jag inte direkt gillar moderaterna.

Moderaterna är överhetens parti som konsekvent motsatt sig alla reformer som syftat till att göra livet bättre för löntagarna. Bäst gör de sig i opposition. En bra illustration och kunskapskälla rörande Sveriges nejsägar- och bakåtsträvarparti är följande saight; http://www.moderaternamot.se

Nyttiga idioter

En sak är att jag inte instämmer i folks argument, att jag kort sagt tycker att de har fel. Det har jag lärt mig att leva med i det politiska livet. Det är till och med stimulerande att möta människor som tycker annorlunda och som man kan bryta argument med.

En annan sak är de nyttiga idioter som helt uppenbarligen befolkar en del vänstersekter, typ AFA, osynliga partiet, global intifada med mera.

Ta fastighetskattedebatten som exempel. Det är ju helt uppenbart att den håller på att bli en rejäl kvarnsten runt halsen för den så kallade alliansen. Debatten kring den har ju de senaste veckorna antagit lätt parodiska former. Eller för att uttrycka det annorlunda det märks på torgmötena att borgarna har förlorat den debatten.

Vad händer då? Jo de nyttiga idioterna från vänsterextremisterna tillgriper metoder som gör att det hela istället blir en debatt om demokratin. Istället för en diskussion om varför det är orimligt att Sverige inte ska ha fastighetsbeskattning, så får vi en debatt om rätten att få demonstrera för sina åsikter i fred.

söndag, augusti 20, 2006

Begåvade moderater?










Ja så var det dags att sätta upp valaffischerna. Den mest "begåvade" uppsättningen måste vara den här. Moderata Kristina talar om för Årstaborna att hon vill ha det snyggt och tryggt i villaområdet Enskede. Undrar hur moderaterna vill ha det i Årsta? Posted by Picasa

lördag, augusti 19, 2006

Valstugorna öppnar!

Valstugorna i Stockholm öppnade idag.

Den vackraste står självfallet på Årsta Torg. Gänget som målade den vackert röd med Falu kopparfärg. Är Anna Sophie, Ove, Doris, Arne och Karin.

Socialdemokratins bästa segerstrategi i en valrörelse är att få folk att börja prata politik. Annars riskerar vi att få ett dåligt valdeltagande. I det sammanhanget tror jag att valstugorna kan spela en viktig roll. Posted by Picasa

fredag, augusti 18, 2006

Äntligen nu drar det igång!

Valrörelsen är igång. Underbart tycker jag. Bra stämning på torgmötena. Folk är nyfiket intresserade och positiva. Har en stark känsla av att det här kan gå vägen. Posted by Picasa

söndag, augusti 13, 2006

Ett tröstens ord till mina moderata vänner

Det är söndag och jag känner mig extra godhjärtad idag.

En extra snäll tanke skickar jag till mina moderata vänner. Jag vet att ni har det svårt nu. Er ledare försöker överträffa socialdemokraterna i vaktslående om och utbyggnad av den socialdemokratiska välfärdsstaten. Varje socialdemokratisk reformförslag skall mötas med motsvarande eller till och med mer långtgående välfärdsreformer från moderaternas sida.

Jag vet att det är tufft nu, många av er avskyr ju den gigantiska välfärdsstaten innerligt. Den offantliga tärande sektorn har ju lett fram till det orimliga skattetryck som skattebetalarna dignar under.

Tappa dock inte allt hopp. Fortfarande lyser den moderata ledstjärnan klart i Stockholm. Chris Heister och hennes landstingsmoderater kräver massiva privatiseringar av sjukvården och skattesänkningar under kommande mandataperioden på 7 miljarder kronor.

Efter valet den 17:e så kommer ni nog få tillbaka ert gamla rara parti. Det kan ju till och med hända att er partiledning driver den politik som ni moderatmedlemmar faktiskt vill ha.

torsdag, augusti 10, 2006

Dansk humor....?......












En stor del av min sommar tillbringade jag i vårt sydliga grannland Danmark. Ett land som jag tycker mycket om. För det mesta....

Tyvärr har danmark en borgerlig regering som stöds av det främlingsfientliga Dansk Folkeparti. Den har jag skällt på i tidigare inlägg.

Sen har ju Danskarna en annan humor (tror jag) än vad vi svenskar har. Undrar vad som skulle hända om Tipstjänst i Sverige hade samma reklamkampanjer som deras motsvarighet i Danmark har. Posted by Picasa

kryssacurre

Nu tillhör jag dem som tycker att personval är fåniga....

Själv röstar jag på politiska partier. I mitt fall så är det så illa att risken eller chansen för att jag kommer rösta på socialdemokraterna är oerhört stor, man skulle kunna säga spiksäker. Jag skulle nog göra det även om socialdemokraterna hade en häst som partiledare....

Anledningen till denna utgjutelse är att Curt Hansson som är en kille jag gillar, i dagarna har startat en ambitiös blogg som syftar till att se till att Curre får många kryss. Nu bor jag ju inte i 5:e kretsen (sydvästra Stockholm), men om jag gjorde det så skulle jag nog kunna förmå till att sätta ett kryss för Curre.

onsdag, augusti 09, 2006

Fastighetskatten

Så diskuteras fastighetskatten igen.

Borgerliga valstrateger jublar. Jag tror dock att de biter sig i tummen. Oaktat villaägarnas riksförbunds pöpelartade demonstrationer, så är jag ganska övertygad om att en stor andel av befolkningen faktiskt anser att det är rimligt att man tar ut fastighetskatt.

För det första är det en skatt som inte flyttar utomlands. för det andra så är det ganska många väljare, inte minst i storstadsområdena som är djupt upprörda över de alldeles för stora klassklyftorna. Mellan rika välmående villakommuner, och andra mer fattiga och utsatta storstadsområden. Jag vet att Högdalen-borna bara för att ta ett exempel tycker att det är högsta grad rimligt att Lidingö och Täby villaägarna betalar fastighetskatt.

Sen är det annan sak att man gott kan behöva se över hur systemet fungerar och ser ut. För den bofasta skärgårdsbefolkningen, utan höga inkomster kan fastighetskatten vara ett problem. En reformerad fastighetsbeskattning kombinerat med hyreshusbyggande i skärgården kan vara en lösning av deras problem.

Bloggtoppen.se