Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, september 26, 2007

Just nu...

går tankarna till människorna i Burma. Ibland tar vi svenskar demokratin för given. Men nog måste det väl ändå vara bättre att bo i ett land med avsättningsbara folkvalda politiker. Och med alla våra fel och brister....

Än att leva i den militärdiktatur som envist klamrar sig fast vid makten och där generalerna, krigsmaktens verkliga syfte inte är att försvara sitt land utan att förtrycka sitt folk.

Jag kommer att tänka på vad Palme sa under den fascistiska Francodiktaurens sista år...

"Det fantastiska är ju att detta fortsätter, att dessa satans mördare ska få hålla på."

måndag, september 24, 2007

Krokodiltårar i Sumpan

Läser en lång rad blogginlägg rörande den politiska utvecklingen i Sundbyberg. Hör kommentarer från ledande moderater i samma kommun där man anklagar socialdemokraterna för att inte respektera demokratin.

Underförstått menar man att de som valts in för socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet bara ska lägga sig ner och acceptera förslag från en sönderfallande borgerlighet i Sumpan.

Det som sker där beror på två saker som man i och för sig gärna kan diskutera tycker jag.

1. Det är i dag inte möjligt att utlysa kommunala nyval.

2. Moderaterna i Sundbyberg är för sorgliga. Hur många ledare har de haft sen valet förra valet? Jag vet inte eftersom jag tappat räkningen.

Uppenbarligen är de lokala moderaterna ett parti i allmänt sönderfall. Jag kan ju inte påstå att jag beklagar det. Men om man inte förmår att hålla samman sitt parti, så kan effekten bli att man förlorar makten. Svårare än så är det inte.

måndag, september 17, 2007

Det gick inte bra i Grekland...

Alla dagar är inte kul. Får klart för mig att PASOK inte vann vann valet i Grekland. Det grekiska valsystemet innebär ju kraftiga mandatfördelar åt det största partiet. Så trotts att en majoritet röstade emot den den grekiska högerregimen så vann ändock högerpartiet Ny Demokrati. Bittert och tråkigt, tycker jag, som lider med mina kompisar i Pasok.

fredag, september 14, 2007

Vårdval Stockholm och rättvisan

Det kan ju knappast vara någon nyhet för er som läser den här bloggen att de borgerliga nu sätter det gigantiska vårdexperimentet "vårdval Stockholm" i sjön.

Jag känner mycket stor oro för dess konsekvenser vad gäller sjukvårdens utbud och kvalité till de som har sämst hälsa i länet. Den oron stillas ju inte när Centrum för folkhälsa igår presenterade en rapport som visar att de medborgare som har sämst hälsa alltför ofta avstår från den sjukvård som de borde få.

Vårdval Stockholm med dess fria etableringsrätt och bristande ekonomiska förutsättningar för att ge god vård i utsatta bostadsområden kommer med största sannolikhet att förstärka klassorättvisorna vad gäller sjukvården i Stockholm.

tisdag, september 11, 2007

Pinsamt Ulf!

I dagens city vädjar Stockholms moderata socialborgaråd; -Hjälp mig hitta lokaler till de hemlösa!

Bakgrunden är att Convictus verksamhet bakom Centralstationen stänger eftersom Stockholm stad säljer fastigheten för att ge plats till hotell och kongresscenter. De hemlösa slängs ut på gatan.

Uppsägningen har varit känd i månader. Först nu reagerar Ulf kristersson, som själv har kontor några hundra meter därifrån. Ulf vädjar till de privata och offentliga fastighetsägarna om hjälp med att hitta nya lokaler. Att Ulf själv är i högsta grad ansvarig för att Stockholm just håller på att göra sig av med mängder med fastigheter i centrala Stockholm förtiger han nogsamt.

Ännu har han och hans kompisar inte hunnit sälja allt. Ifall Ulf bekvämade sig med att prata med det moderata fastighetsborgarrådet Ulla Hamilton, så kanske de skulle kunna hitta en lösning.

söndag, september 09, 2007

I Malmö är de modiga


Den gångna veckan bjöd på mycket. Bland annat lyckades vi ganska väl med att avslöja vad borgarnas så kallade vårdval Stockholm får för konsekvenser för primärvården i de områden där folkhälsan är som sämst. I praktiken handlar det om rent vanvettiga resursöverföringar från min gamla hembygd Rågsved till de de friska och välbärgade i Täby. Omvänd klasspolitik.

En annan mer stimulerande upplevelse var besöket i Malmös Turning torso. Fantastiskt!! I Malmö vågar man bygga stad. Något som våra politiker i stadsbyggnadsnämnden borde lära av.

onsdag, september 05, 2007

Rakryggad avgång

Så avgår ännu ett borgerligt statsråd. Den här gången på en mer rakryggad och rimlig grund än tidigare.... Det är klart att man inte ska sitta i en regering som bedriver en politik som man inte tror på. Även om det är fantastiskt, att enda gången moderater blir kramare av den offentliga sektorn är när det handlar om kanoner och flygplan.

Bloggtoppen.se