Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

söndag, juni 05, 2005

Organisation ger makt.


Invandrarutskottets folk på väg till den socialdemokratiska integrationsföreningens fest på Eggebygård (Järvafältet)

Ett utav det moderna klassamhällets mest tydliga utrryck är bostadssegregationen i Storstadsområdena. Många invandrare och många fattiga svenskar förnekas i praktiken att kunna bo var som helst i Stockholm. Resultatet blir en klassuppdelad stad som är historiskt unik och som ökar motsättningarna.

Rik etniskt svensk medel- och överklass bor i villaområden samt i Stockholms innerstad. Den nya etniskt blandade arbetarklassen bor i förortsområdena. Till det mest skrämmande hör att de som skulle kunna ha störst nytta av politiken som radikalt samhällsförändringsverktyg, allt för ofta avstår från sin röst, att delta i det politiska livet.

Det finns dock positiva undantag. Till dem hör invandrarutskottet i Stockholms Arbetarekommun. Utskottet är en sammanslutning av de socialdemokratiska organisationer som främst organiserar invandrare. Det är en snabbt växande organisation som nybildar klubbar och som värvar nya medlemmar till arbetarrörelsen.

Invandrarutskottets organisatoriska styrka gör också att de kan ställa krav både på politikens innehåll men också på att socialdemokratin ska ha många invandrarrepresentanter i de politiska församlingarna. Allt i god arbetarrörelsetradion- Organisera er för att förändra världen!

Själv blev jag glad i själen av att delta på den socialdemokratiska integrationsföreningens medlemsfest här i helgen. Ca 200 glada, entusiastiska partimedlemmar på fest. Underbart. Fler socialdemokratiska föreningar borde lära sig av dem. Politik är inte bara allvar utan också social samvaro och livsglädje.

3 Comments:

At 5:09 em, Blogger Håkan Wahlén said...

Mycket trevligt att få dela din glädje. Men jag är fruktansvärt nyfiken på bildtexten.

 
At 8:10 em, Blogger Dag said...

Invandrarutskottets folk på väg till den socialdemokratiska integrationsföreningens fest på Eggebygård (Järvafältet)


Så lyder texten. Längst fram kommer Margarita Pulido, uppe i backen Nikos Papadpoulos med flera.

 
At 11:45 em, Anonymous Anonym said...

Finns det någon anledning till att bildtexten skrivits med (visserligen ganska lättdechiffrerad) kod? Det var ju inte direkt något samhällsomstörtande som stod där.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se