Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, juni 29, 2005

Rötmånad II

Kadhammar fortsätter sina spekulativa skriverier i gårdagens och dagens Aftonbladet.

I går kunde man läsa en kärleks- och kompiskarta över Stockholms Arbetarekommun. Den var inte särskilt spännande. Kadhammars tes var att det är fel om människor som är med i samma organisation blir kära i varandra eller till och med kompisar. Jag har svårt att förstå det. Det vore väl ganska hemskt om just politiska organisationer befolkades av könlösa, känslokalla robotar.

I dag handlar det om Billströms "hemliga" brev till Persson. Jag kan inte låta bli att fascineras över hur just hemliga brev och privata majl, till och från just henne, tenderar att vara mindre hemliga....

Själv framställs jag (jag undrade över vilken nidbild som skulle spridas i förgår) som en blandning av en sällsynt ondskefull, makthungrig och samtidigt ganska korkad person. Det är möjligt att jag är allt detta, vad vet jag? Jag beskylls dessutom för att medvetet försökt förlora valet 2002. Vilket jag uppfattar som djupt kränkande.

Vad rör de djupt kränkande anklagelserna om valet 2002 så är min enda kommentar att jag tänker göra allt vad jag är mäktig för att vinna valet 2006, liksom jag gjorde 2002. Jag stöder socialdemokratins politik och ideologi, jag har aldrig tyckt att enskilda personer är så intressanta.

Min uppfattning är också att valsegern 2002 vare sig vanns eller kunde ha tillintegjorts av någon enskild person. Det var folkrörelsepartiet som vann valet 2002. Inte minst den fantastiska mobiliseringen av ytterstadens väljare som partiorganisationen åstadkom, säkrade valsegern.

Jag tänker inte kommentera särskilt mycket av Kadhammars orimligheter här. Min upfattning är att interna bråk och strider skall föras just internt i ett parti. Jag skulle kunna kommentera tramset om Billströms så kallade bok, men gör det inte här.

Jag är dessutom övertygad om, nej jag vet, att alla partiorganisationer har interna motsättningar. Det som tyvärr gör Stockholms Arbetarekommun unikt är att det finns en grupp människor som använder sig av media i inbördes stridigheter.

Från min hederskodex att inte i onödan offentligt kommentera inbördes bråk gör jag dock ett undantag. Det rör en utav Kadhammars så kallade huvudvittnen till den Stockholmska arbetarrörelsen, Peter Larsson.

Peter har flera gånger uppgett att Arbetarkommunen styrs utav en maffia.....

Bakgrunden till att Peter är så bitter och till att han är ställd utan allt inflytande i Arbetarekommunen är mycket simpel. Han är mannen som privatiserade tunnelbanan i Stockholm. Det gjorde han genom en hemlig överenskommelse med Elve Nilsson(m), och utan att överhuvudtaget förankra det beslutet i sitt eget parti. Det var då han förlorade allt förtroende i Arbetarekommunen.

Oförmågan att förstå att stora strategiska beslut måste förankras i ett folkrörelseparti ledde till att han avsattes, därav Peters bitterhet mot Stockholms Arbetarekommun.

Sen är det tråkigt att hans lojalitet med socialdemokratin är så bristfällig, så att han lånar ut sig till ett spel, som enbart i sin förlängning kommer att försvåra för oss som vill driva radikal socialdemokratisk politik i Stockholm.

3 Comments:

At 11:07 fm, Blogger fredrik said...

Men erkänn att du var lite besviken över att inte få vara med i Kadhammars karta över "Täta nätverk i s-toppen". Det hela är så fånigt att man storknar. Om ett par dagar kommer han väl med "Socialistiskt Forum - Hemlig organisation som styr Sverige". Rötmånad, lågvatten, sommartorka, tidningsanka... Kärt barn har många namn.

 
At 11:46 fm, Anonymous Anonym said...

Ja, men det är inte särskilt bra att tiga ihjäl kvällspressens dumheter. Åtminstone inte i politiken. Jag är en avhoppad vänsterpartist som hoppade av partiet i Stockholm för att man i kommunpolitiken blev lika maktfullkomliga som s. Röstade på Billström 2002(första o sista gången) för att hon i media framstod som seriös när det gällde allmännyttan. Vänsterpartisterna skodde sig själva på borgarnas utförsäljning. Nu är det förvirrande minst sagt. Om Billström blivit paranoid och patriarkal gentemot partikamrater borde hon kanske få stöd och "behandling"...
Det är nog inte för sent för Er Stockholmssossar att vända borgarpressens förföljelse till ngt. positivt. Men definitivt inte genom att tiga utan enda chansen är en RADIKAL politisk debatt och lite intern sanering...Om Billström hade kraft att sparka en kommunfurste som Karin Jonsson borde hon väl få stöd i det...? Var inte Jonsson ansvarig när kommunen bröt mot all anständighet genom att för dyrbara skattepengar köpa ut en miljöinspektör (Leif Kåvestad) som bara skötte sitt jobb? Att jag undertecknar med anonym har helt tekniska orsaker. Det är lättast att pluppa i det alternativet. Men jag heter Marie, jobbade länge i Stockholms stad. Jag har länge försökt få berätta för ngn politiker hur det är att jobba i offentlig sektor. Men absolut ingen vill veta. Alla folkvalda kommunpolitiker vänder ryggen till och hänvisar till minsisterstyre och detaljstyrning! Man lämnar alltså fältet fritt för högre tjänstemän att förvalta verksamheterna och skattepengarna som om de vore feodalfurstar på medeltiden...(med lite modern affärsfernissa förstås)
Så det politikerförakt som nu borgarna och deras medieapparater profiterar på börjar få en förankring på det "gräsrotsplan" som tidigare var självklar v och s-mark...
Sveket mot oss som fruktar moderatpolitiken är rätt stort. Men för sent är det nog inte att prata ur skägget. Skramla ihop till en egen tidning inför valet vetja och bekänn färg....

 
At 10:37 fm, Anonymous Anonym said...

En fundering efter att ha läst Kadhammar torsdag:
Har (s) ambition att dra ner 2-3 miljarder på centrala byråkrater redan inneburit att företagshälsovården har skrotats i stadshuset?

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se