Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

söndag, augusti 21, 2005

Familjepolitiken- en stridsfråga


Familjepolitisk debatt

Igår möttes socialdemokraternas Anders Ygeman och kristdemokraternas Göran Holmström i en spännande och intressant debatt på Årsta Torg om familjepolitiken.

Jag tycker att Anders lyckades med att tydligt visa skillnaden mellan reaktionär familjepolitik och modern sådan i debatten. Mot Kristdemokraternas hemmafrubidrag och pigavdrag för välbärgad medelklass, stod socialdemokraternas utbyggda föräldraförsäkring och maxtaxa i barnomsorgen.

Belysande var också kristdemokraternas oförmåga att kunna svara på frågan varför en ensamstående man eller kvinna skall ha möjlighet att adoptera barn, medan män 0ch kvinnor som är homosexuella skall vara förbjudna att ens bli prövade. Uppenbarligen anser kristdemokraterna att kärlek mellan personer av samma kön gör dem olämpliga att vara goda föräldrar. Uppseendeväckande.

2 Comments:

At 1:41 em, Anonymous Veronica said...

Det är verkligen konstigt att Kd får gå runt och ha homofobi på programmet utan att bli speciellt hårt kritiserade.

Hade de pratat om att det är fel att låta judar adoptera barn, eller att de inte ville tillåta äktenskap mellan människor med olika etnisk bakgrund då hade det nog varit fetare rubriker? Men i grunden är det ju samma vidriga människosyn. Att diskriminera någon bara för att den är. Man kan ju faktiskt inte rå för vad man föds till.

 
At 4:29 em, Blogger Dag said...

Sant. Kristdemokraterna försöker framställa sig som det "snälla" borgerliga partiet. I själva verket samlas många oerhört konservativa och inskränkta människor där.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se