Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, augusti 31, 2005

Politiken tjänar på tydliga skillnader

Jag måste säga att jag gläds åt borgerlighetens försök att ena sig. De politiska alternativen blir tydligare och enklare att förklara. Det stora hotet för en socialdemokratisk valseger nästa år är inte att moderaterna försöker göra sin politik mer otydlig, att de försöker lansera någon sorts "moderater med mänskligt ansikte".

Hotet finns i människors politiska apati. Inställningen att det inte spelar roll vilka som styr, eller tron att det socialdemokratiska samhällsomdaningsprojektet skulle vara avslutat...

Nu när borgaralliansen enats sig om att de arbetslösa skall bestraffas i syfte att finansiera deras förslag till skattesänkningar så blir det oerhört lätt att visa varför de inte skall anförtros regeringsansvaret för Sverige.

Jag har också svårt att tro att Stockholmarna vill ha tillbaka utförsäljningen av de kommunala hyreslägenheterna eller vanskötseln utav sjukvårdsekonomi i landstinget.

Det som återstår är att bevisa varför vi är värda att fortsätta att styra Sverige och Stockholm*. Då måste vi pressa ner arbetslösheten och visa att det är oss man ska rösta på om man vill åtgärda exempelvis storstädernas största politiska problem och utmaning. Den sociala segregationen.

* Valet avgörs om vi lyckas mobilisera ytterstadens väljare. Med ett hyfsat valdeltagande i Farsta, Skärholmen och på Järvafältet så kommer Stockholm fortsätta att vara rött. Mobiliserar gör man inte enbart genom att berätta om hur usel den borgerliga politiken är utan också genom att göra trovärdigt att man står för en samhällsomdanande politik.

Bloggtoppen.se