Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

måndag, oktober 31, 2005

Den hycklande Björklund

Jan Björklund är en utav Sveriges mest hycklande och populistiska politiker som finns i vårt land. Nu har han slagit till igen. I en artikel på DN debatt kräver han stopp för nya religiösa friskolor.

I början av 90 talet satt jag tillsammans med Björklund i Stockholms skolstyrelse. Då krävde Björklund att alla regler som förhindrade etablerande av nya friskolor skulle tas bort. När jag och andra socialdemokrater hävdade ja till mångfald och ja till olika pedagogiker. Men nej till klass- och religionsuppdelning av skolväsendet, så blev Björklund vansinnig. Han såg inga som helst problem med etablerandet av religiösa friskolor. Vi varnade för sekter och odemokratiska krafter. Vi varnade dessutom för att segregation och klyftor i samhället skulle öka ifall man började dela upp eleverna efter religion.

Nu ett och ett halvt decennium efteråt vaknar Björklund. Tragiskt.

Det som gör det hela än mer osmakligt är Folkpartiets tidigare angrepp på invandrare, i synnerhet muslimer. Språktester för medborgarskap och krav på att lärare ska vara spioner åt SÄPO talar sitt tydliga språk. I avsikt att fortsätta fisket bland främlingsfientliga så reagerar man nu mot religösa friskolor. Fast först när muslimerna börjar bilda dem. Tror du folkpartisterna vill stänga de existerande Livets ord skolorna?

Bloggtoppen.se