Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, februari 15, 2006

Citybanan tur och retur...

Så var det dags igen. Med jämna mellanrum så fylls media med larmrapporter om att citybananans finansiering är osäker, ja att hela projektet står och svajar.

Moderater brukar vid varje sådant tillfälle tycka om att passa på att hoppa på regeringen och säga att socialdemokratin är stockholmsfientlig.

Vad är det då som skett just nu. Jo idag kommer Sven Hulterström (regeringens kontaktperson för projektet) att avge sin årliga rapport till regeringen där han berättar det som redan sedan länge är känt. Det blir dyrare.

Jag är i grunden inte särskilt orolig. Citybanan är nödvändig. Den kommer att fördubbla pendel och regionaltågskapaciten genom Stockholm. Den kommer dessutom att förbättra situationen dramatiskt för fjärrtågstrafiken genom hela mellansverige.

Citybanans bästa vänner och garranter är i själva verket alla socialdemokratiska kommunalråd och landstingsråd i hela mellansverige som inte tänker finna sig i att regeringen inte tar ansvar för denna nödvändiga investering.

Sen förstår jag att det finns de som av valtaktiska skäl gärna ropar - Vargen kommer, vargen kommer...

Uppföljning....

Läser äntligen City har inte hunnit förrän sent på kvällen. Där säger Messing följande....

"Infrastrukturminister Ulrica Messing säger till City att de har en beredskap för fördyringen.

Regeringen är även beredd att se över kostnadsfördelningen.
– Det här är framför allt ett nationellt projekt. Räddningsgångarna har visat sig dra upp kostnaderna och vi kommer aldrig att tumma på säkerheten, säger Ulrica Messing."

Bloggtoppen.se