Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, februari 17, 2006

Döp om Danmark!

Jag har skrivit om den hemska situation som Danmark hamnat i tidigare. Min uppfattning är att den danska regeringen och delar av det danska folket har mycket att lära vad gäller synen på immigranter och minoriteter. Samtidigt är pressfrihet och rätten att häckla religioner oerhört viktigt att slå vakt om.

Samtidigt måste jag understryka att en av de saker som gillar mest hos vårt sydliga grannland är deras humor och självironi. (Här har vi svenskar mycket att lära). Nu har kommunikationsforum i Danmark insett situationens allvar. Krisen har förstört "Danmark" som företagsnamn/brand något måste göras....


"Et brand i brand - hvad nu?

Mandag d. 13 februar 2006
Der udskrives hermed en navnekonkurrence. Opgaven er at finde et nyt navn, logo og værdigrundlag til det land, der tidligere gik under navnet Danmark. Landet har under de seneste ugers uroligheder frasagt sig alle ydre kendetegn, ambassaderne er rømmet, og indbyggerne er gjort til internationale pariaer"

Låt oss hjälpa dem låt oss hitta på nya märkesnamn åt våra sydliga grannar. Samtidigt utlyser jag en tävling för att hitta nya namn på vårt kära fosterland. Är inte "Sverige" gammalmodigt? Finns det inte bättre namn att sälja hem vårt budskap med utomlands. Bästa tävlingsbidrag kommer att få en gammeldansk i pris!

11 Comments:

At 6:49 em, Blogger Magnus said...

Bigottistan?
Nordtyskland?
Hvidtyskland?
Alleneland?
Smagløsa?

 
At 11:47 fm, Anonymous Jonas said...

Lagomland

 
At 11:52 fm, Anonymous Jonas said...

Lagomland, gällde naturligtvis SWE. Mordor, är nog ledigt när fet gäller Danmark.

 
At 1:15 em, Blogger Jonas Morian said...

Nytt namn på Sverige: Hemma. Genialt i sin enkelhet. Lätt översatt till alla språk. Ger en känsla av trygghet och hemtrevnad (som blir det nya ordet för nationalism). Går det möjligen att byta förstapriset mot något mer hemtamt?

 
At 4:31 em, Blogger Dag said...

Förstpristagaren kommer självfallet kunna byta sitt pris till en annan produkt/vara. Alla behöver ju inte uppskatta Vin och sprits produkter.

Förstpristagaren kommer dessutom att utses på fd. "Danmarks" grundlovsdag 5/6

 
At 4:33 em, Blogger Lennart Regebro said...

Hemma är inte i Sverige, så det var ett dåligt förslag. Det är i Paris, för tillället.

Jag förslår "Janteland". Vill man ha ett namn som reflekterar vad folk faktiskt tycker om Sverige är det "Lättfotaland" som sammanfattar det bäst. Bra för turistindustrin.

 
At 3:26 em, Blogger Dag said...

Fantastiska förslag. Bra dessutom att fler förstått av huvudtävlingen är att hitta på nya namn på sverige. 8fast namnförslag för danmark belönas förstås också. på Magnus bloggg återfinns bland annat förslaget Muhamark=Danmark

 
At 9:50 fm, Anonymous Jonas said...

Då Sverige har en tendens att hamna på mellanhand i den internationella politiken och dessutom har en förkärlek till mellenmjölk kan kanske Melland vara ett alternativ.

Det finns förvisso också en förkärlek till det extrema i form av olika light-produkter: Cigg, margarin och yoggi. Men Lättland är nog lite för likt en baltisk stats namn.

 
At 11:00 fm, Anonymous Joakim Edhborg said...

Magnus förslag på namnet Nortyskland är suveränt som namn på Danmark! Det gamla klassiska Danelagen låter också vackert. Nortyskland skulle faktiskt passa rätt bra med tanke på att det klassiska "Danmark" ju faktiskt splittrades på 1600-talet när Sverige ockuperade de västra delarna Skåne, Blekinge och Halland.

Det om något borde också motivera ett nytt namn på Sverige. Jag är svag för "Nordeuropa" eller "Skandinavien", men är inte säker på att norrmän och finnar accepterar det. "Hemma" är ingen hit i mina öron. Jag kan faktiskt låna ännu ett namn från Magnus, "Vittyskland". Det fungerar.

 
At 1:21 em, Blogger Dag said...

När nu vi stockholmare har börjat kalla vår hemstad för "the capital of scandinavia. så blir ju slutsatsen nästan given...

 
At 9:29 fm, Anonymous Jonas said...

Scandinavia. Nä! Då ligger fältet öppet för ännu fler Scandiaaffärer. Det räcker med dem vi redan har.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se