Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, april 28, 2006

Grattis, Grattis!!!

Under gårdagskvällen fick jag glada sms meddelanden i strid ström från anhängare till Solnalaget. Så här dagen efter tycker jag att jag kan konstatera att segern var rättvis. Grattis på er era otäckingar.

6 Comments:

At 7:00 em, Blogger Johan Romin said...

Hälsning från en som var med i SSU med dig i början av 1980-talet. Jag var med och startade e liten SSU-klubb på Adolf Fredriks skola. Och jag har för mig att du var kursledare för någon Bommers-kurs som jag var på.

Hälsningar Johan Romin, numera TV-producent av historiedokumentärer

 
At 8:55 fm, Blogger Dag said...

Kul att höra av dig. Sen blir jag lite avis. Tänk att få arbeta med historiedokumentärer....

 
At 12:59 em, Blogger Johan Ingerö said...

SSU-klubb i AF i början av åttiotalet? Som gammal elev i skolan undrar jag givetvis hur populär den klubben var med tanke på att socialdemokraterna vid denna tid ville lägga ner skolan och skicka ut eleverna i "de vanliga skolorna så att de kan dela med sig av sin musikalitet".

Ett av mina första minnen är från ett av de enorma demonstrationståg (ungefär lika stort som de senaste tjugo Första Maj-tågen i Stockholm) som protesterade mot Palmes dödshot mot skolan. Det var då jag bestämde mig för att jag inte gillar sossarnas skolpoltik...

 
At 6:12 em, Blogger Dag said...

Man ska hålla sig till sanningen. förslaget från dåvarande socialdemokratiska skolborgarrådet var att flytta HELA skolan till Västertorp i Södra Stockholm. Det kan diskuteras om det var ett klokt förslag eller inte.

Helt klart var att det var valtaktiskt korkat eftersom vi lyckades reta upp stora delar av den väsituerade medelklassen i staden.

Några år senare startade vi kulturskolan för att se till att även andra skolor fick större möjlighet till kulturellt skapande.

 
At 12:41 em, Blogger Johan Ingerö said...

Den "välsituerade medelklassen i staden" inkluderade mina föräldrar och systrar som då var elever där (själv blev jag det inte förrän 1988) som bodde i Bagarmossen respektive Hammarbyhöjden.

Varför försöker du göra musikalitet till en klassfråga? Min klass var väldigt blandad, och det var där jag för första gången träffade och blev kompis med villaungar, något som förmodligen inte blivit av om jag varit tvungen att gå kvar i min tondöva klass i Nytorpskolan vid Blåsut...

AF och andra profilskolor har gjort mer för integration och möten mellan olika samhällsgrupper än de flesta politiker, på samma sätt som Ryan Air gör mer för europeisk integration än EU:s framtidskonvent.

 
At 1:06 em, Blogger Dag said...

JAg noterar att du inte dementerar din något felaktiga beskrivning av sakläget. Socialdemokraterna ville inte alls lägga ner Adolf fredrik och förstöra dess verksamhet genom att splittra upp den på flera hemska ytterstadsskolor så som du påstod i ditt förra inlägg.
Sen är det intressant att den välsituerade medelklassens upprördhet över den föreslagna flytten, betydde mer än vreden i ytterstaden, över bristfällig kulturverksamhet på alla skolor i Stockholm.

Sen jag olika andra skäl tveksam till om den flytt vi föreslog då, var det klokaste. Det blev nog ganska bra att rusta upp skolan och att i strid med borgerligheten istället starta kulturskolan.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se