Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

måndag, april 03, 2006

Varför ska invandrare stödja moderaterna?

Nyheterna rapporterar om att moderaterna endast har en kandidat på valbar plats med invandrarbakgrund till riksdagen. Personen ifråga kandiderar för Värmlandsmoderaterna. Även vad gäller kvinnokandidater inför höstens val är det tydligen illa ställt.

För undertecknad som nog som får betecknas som kraftig antimoderat kommer nyheten snarast som en bekräftelse. Moderaterna är ett parti som främst består av och leds utav medelålders vita män. (vilket i och för sig passar in på undertecknad:)

Jag tycker att det är minst sagt fascinerande att följa moderaternas tankegångar. Jag möter ju många utav dem dagligdags både i landstinget men också i Stockholms stadsfullmäktige. I deras värld finns knappast förorten/ytterstaden som något annat än ett ett eventuellt problem. De frågor som de för fram präglas oerhört mycket utav hur just de välbeställda innerstadsborna resonerar.

Den allmänna oron över ökade klassklyftor och utanförskap besvarar moderaterna med lösningar som snarast förvärrar problemen.

Som socialist kan jag inte annat än glädjas när mina politiska motståndare skjuter sig själva i foten. Att Stockholmsmoderaterna inte har förstått att mer än 20% av stockholmarna har invandrarbakgrund är ju minst sagt uppseendeväckande.

Bloggtoppen.se