Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

måndag, maj 22, 2006

Dokument inifrån

Jag förnekar inte att det var med viss bävan som jag satte mig ner och såg på Dokument Inifrån igårkväll. ( samtidigt parrallelltittade jag på ishockey-Vm;=). Orsaken till min bävan var min respekt för den journalistiska logiken. Den som säger att allt måste framställas som konflikt , katastrof och värre än vad det egentligen är i syfte att väcka uppmärksamhet för den journalistiska produkten.

Det som kom var ett program som skildrade den redan kända diskussionen om hur föräldraförsäkringen ska hanteras. Det är ingen direkt nyhet att det finns de som skulle vilja ha en delning rakt av mellan föräldrarna, utav den befintliga försäkringen. Det finns de som menar att nytillkommande försäkringsmånader ska gå till papporna. Partikongressen i malmö beslutade att det är det sistnämnda som gäller.

Bilden som gavs i Dokument inifrån var inte avskräckande som den blev för moderaterna (Vindflöjelpartiet som byter politik som en annan byter kalsonger). Eller för folkpartiet (partiet som i smyg inspireras av de danska smygrasisterna i Venstre) .

Istället tycker jag att bilden som gavs av socialdemokratin var ganska sympatisk. SAP är ett parti som lyckas ganska väl i strävan att vara en bred radikal folkrörelse. Partiet rymmer arbetare såväl som tjänstemän. Välutbildade radikala storstadskvinnor såväl som arbetarkvinnor från bruksorter. Självklar uppstår spännade konfliketer och diskussioner inne i ett sådant parti. Det är kanske just det som gör socialdemokratin till Sveriges mest dynamiska och spännade politiska rörelse.

Bloggtoppen.se