Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, augusti 10, 2006

Dansk humor....?......












En stor del av min sommar tillbringade jag i vårt sydliga grannland Danmark. Ett land som jag tycker mycket om. För det mesta....

Tyvärr har danmark en borgerlig regering som stöds av det främlingsfientliga Dansk Folkeparti. Den har jag skällt på i tidigare inlägg.

Sen har ju Danskarna en annan humor (tror jag) än vad vi svenskar har. Undrar vad som skulle hända om Tipstjänst i Sverige hade samma reklamkampanjer som deras motsvarighet i Danmark har. Posted by Picasa

3 Comments:

At 7:20 em, Anonymous Anonym said...

Dag.
Jag tror att vi har ungefär likadan humor i de två grannländerna, det där var ju lite småkul tycker jag i alla fall. Men vi har blivit så otroligt politiskt korrekta här i landet så vi törs ju inte dra på mun åt skämt som driver med könsrollerna om det kan misstänkas att vi därmed är sexister. Därför var naturligtvis det danska skämtet inte roligt trots att jag tyckte det var småkul utan min reaktion berodde på att jag är präglad av det patriarkala samhället varmed jag naturligtvis omvänder mig och slutar le. ;)

 
At 5:23 em, Blogger Dag said...

Jag hade inte kunnat utrycka det bättre själv....

 
At 7:59 em, Blogger Dag said...

Jag inser att jag kan missförstås. Min inställning är självfallet att jag är kraftig anhängare av ökad jämställdhet.(Feminism om man så vill.) Jag tycker att det är en självklar hållning utifrån min socialistiska jämlikhetssyn.

Sen tycker jag att man bör kunna skoja om det mesta. I synnerhet är jag övertygad om att en värld där kvinnor inte skrattar åt de dödstöntiga och fåniga männen emellanåt vore ganska trist.

Fast det är klart det är viktigt att fundera över humorns innehåll också. Den kan lätt glida över i att bli en del av av något annat.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se