Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, september 14, 2006

Hur blir det med sjukhusen?

Stockholmarna tycker att det är en riktigt dålig idé att sälja sjukhusen. Det krävs inte många torgmöten eller samtal med väljarna för att förstå det. Det är nog därför som moderaterna drabbats av panik några dagar före valet.

Igår kväll satt principfaste Fredrik(M) och deklarerade att det inte blir någon försäljning.

Det märkliga är att han tydligen inte pratar med sin hustru Felippa (M) särskilt ofta. Felippa sitter nämligen i landstingsfullmäktige i Stockholm. Där har hon röstat för moderaternas budgetförslag där det står följande....

"Nya ägare ska sökas för hela akutsjukhus och/eller delar av akutsjukhus" s17 i M:s budgetförslag för 2006.

"Vi anser vidare att samtliga akutsjukhus i stället ska få fortsätta arbetet med att bli mer fristående, genom bolagisering och därefter försäljning" s28 i M:s budgetförslag för 2006.

Mot bakgrund av att Fredrik vill ta bort stopplagen som förbjuder moderaterna i landstinget att sälja sjukhusen. så måste man ju säga att att Fredriks pinsamma krumbukter i Tv sofforna ter sig rätt löjeväckande.

Politik handlar om att vilja och om mod. När moderaterna inte längre vågar stå för de förslag som lägger fram i de politiska församlingarna så uppvisar de en ynkedom som är djupt bekämmande.

Bloggtoppen.se