Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

söndag, oktober 01, 2006

Borgarna sviker pendeltågsresenärerna och mälardalen!

Idag meddelar de borgerliga partierna att de stoppar Citybanan. Istället ska man försöka blåsa liv i den gamla tredje spåret lösningen.

Det är svika pendeltågsresenärerna i Stockholm. Alla vet att ett tredje spår förbi Riddarholmen är en i högsta grad kortsiktig lösning. Det ger inte tillräcklig kapacitetsutbyggnad. Redan 2015 kommer en tredje spåret lösning ha slagit i kapacitetstaket, då kommer getingmidjans flaskhals plåga såväl fjärrtåg som pendeltåg igen.

Det är att köra över hela Stockholmsregionen. Samtliga politiska partier i stockholms läns landsting och i stockholms stadshus röstade för överenskommelsen om att bygga Citybanan i maj månad.

Det är att äventyra mälardalens tillväxt. Äntligen ropade många i vår del av Sverige när överenskommelsen var klar. För första gången på hundra år var man överens om att förstärka tågkapaciteten till och från Stockholm. Nu rivs överenskommelsen upp. Vi är tillbaka på ruta ett.

De borgerliga partierna anger oro för landstingets ekonomi som skäl att riva upp överenskommelsen. Det är i och för sig roande att de bryr sig om landstingets ekonomi eftersom de har ett historiskt dokumenterat arv av att inte göra det.

Men om det nu är oron för landstingets ekonomi som driver dem till att svika pendeltågsresenärerna och mälardalen, så borde väl den nya regeringen skicka in mer statliga pengar i projektet. Inte riva upp den överenskommelse som borgerligheten lokalt i landstinget ställt sig bakom.

2 Comments:

At 2:04 em, Blogger Kristoffer Burstedt said...

En tragikomisk detalj är att de avslutade sitt utspel med något dravel om att det är fruktlöst att sätta spårtrafik mot vägtrafik.

Bara några rader efter det att de tillkännagjort att de vill skippa citytunneln för att ha råd att bygga mer vägar.

 
At 3:33 em, Blogger fredrik said...

Du är utmanad:

http://wigforss.blogspot.com/2006/10/bloggutmaning-politisk-identitet.html

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se