Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

måndag, november 13, 2006

Före den 17:e september och efter.....

Fredrik Reinfeldt i Duellen mot Göran Persson i Svt, 10 september 2006 ”Vi vill inte sälja akutsjukhus som du påstod i en tidigare debatt. Vi har inte det förslaget och jag är glad att du gav mig möjligheten att ge det beskedet här ikväll.”


"DN den13/11

Knut kainz Rognerud: Förra gången ni styrde landstinget såldes S:t Görans sjukhus 199 till investmentbolaget Bure. Tycker du att fler akutsjukhus kan drivas privat?

Felippa Reinfeldt: Vi har sagt att vi vill införa en utmaningsrätt där andra kan komma in och säga att vi skulle kunna tänka oss att ta över och driva den här verksamheten. Varje enskilt förslag som kommer in måste man pröva och se om det blir någon kvalitetsförbättring. I de fallen ställer jag mig positiv till det."

Är det inte fantastiskt? Snacka om dubbla budskap. Ett före valet, när man vill vinna väljarnas gunst. Ett efter valet, när man ger efter för sin nyliberala instinkter.

3 Comments:

At 4:55 em, Anonymous Anonym said...

Hej!

Moderaterna försökte lansera sig som dom Nya Moderaterna, mjuka formuleringar med tunn fernissa.
Skrapar på ytan framträder ett gäng nyliberala förträdare. Anders Borg har lanserat förslaget att arbetslösa som inte söker jobb i någon större utsträckning, kan få böta (avdrag på a-kassan). Blåslampa. Arbetslösa behöver stöd.

Att säga en sak före valet och säga en sak efter valet, kallas för att tala med kluven tunga.
En orm i vår herres hage.

Eller för att citera Machiavelli "En furste måste allstå väl kunna använda sig av djurets natur och han bör välja räven och lejonets som sina förebilder..."

Hoppas att min skrivelse på 10 sidor behandlas på nästa samman-träde inom Arbetarekommunen.

Hälsningar
Rustan Rydman
Maria-Södra stations (s) föreningen

 
At 9:11 em, Blogger Dag said...

Hej Rustan. Inser att det finns mycket att lära av Machiavelli. Tragiskt är det dock att det tydligen går att använda hans tankar även i en modern demokrati.

Mvh

Dag

Din skrivelse har jag inte en susning om. Men om du har skickat in en sådan, så dyker den säkert upp.

 
At 10:31 fm, Blogger Teres said...

Man undrar ju hur det går till vid köksbordet i Täbyvillan?

/teres

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se