Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, november 10, 2006

nu genomförs systemskiftet i sjukvården

I valrörelsen mörkade moderaterna medvetet sin sjukvårdspolitik, vilket man kan förstå. Det finns inget folkligt tryck för att privatisera sjukvården snarast tvärtom. Moderaterna vann valet i landstinget, tack vare att det INTE fördes någon sjukvårdsdebatt i valrörelsen.

Igår mötte jag Chris Heister i Ulf Elvinghs "Efter tre". Där framkom med förfärande tydlighet att nu gäller avknoppningar, privatiseringar och utmaningsrätt i hela sjukvården. Effekten blir otrygghet och ryckighet för hela sjukvårdens organisation. Sen tidigare borgerliga perioder är det ju dessutom rejält bevisat att man inte spar några pengar på att kunkurrensutsätta sjukvård.

En annan för stockholmarna viktig fråga nämligen närakuternas framtid väljer moderaterna numera, tillskillnad från valrörelsen, då de lovade att de skulle få finnas kvar, numera att lämna obesvarade. Gå ner och krama om din närmsta närakut. Snart kan den vara nedlagd eller privatiserad oavsett hur populär den är bland medborgarna i ditt grannskap.

Etiketter:

Bloggtoppen.se