Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

söndag, november 26, 2006

De ortogna!

Vi som inte är religiösa kan ibland ha svårt att förstå den fruktansvärda kraft som religionen ändå har över människors sinnen och verklighetsuppfattning. I själva verket är lösningar till ett flertal av de stora världskonflikterna omöjliga om man inte beaktar de religiösa "fantasiernas" kraft.

Andrew Wheatcroft har skrivit en mycket fascinerande bok som handlar om relationerna mellan islam och kristendom. Boken är en spännande blandning av ren historisk/kulturell betraktelse som för oss tillbaka till tidig medeltid och dagspolitisk analys mot bakgrund av "kriget mot terrorn". Wheatcroft lyckas med att avslöja det mycket fula spel som bedrivs av de muslimska extremister kring Bin Ladin och av den kristna högern i USA. Galningarna föder varandra.

Hans kritik av Bush administrationen är förödande. När Wheatcroft jämför Bush:s krishantering med andra amerikanska presidenters sätt att hantera stora kriser; Lincoln vid inbördeskriget och Roosevelt vid Pearl harbour så illustreras skillnaderna mellan stora ledare kris och okunniga ledare omgivna av svaga rådgivare.

Etiketter: ,

1 Comments:

At 9:03 fm, Anonymous Anonym said...

I det allt för tysta pågår sedan flera månader kollektivavtals konflikt med ett Smålandsföretag (var annars) där företaget hävdar religiösa skäl för att ej teckna kollektivavtal med Skogs o Träfacket.
Ji-Ma Produktion som företaget heter hävdar Bibelns skrift att man ej kan teckna kollektivavtal med facket efter som att det i Korintierbrevet står ”Gå inte i par med de otroende. Vad har rättfärdighet med laglöshet att skaffa och vad har ljuset gemensamt med mörkret”
Jag är däremot ganska säker på att företaget säljer sina lastpallar till kreti o pleti. Undrar om dom läst sidorna där Jesus kastade ut månglarna ur templet
Och gud bevara oss om vi skulle följa Bibeln lika bokstavligt som Ji-Ma Produktion.
Herr Nilsson

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se