Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, januari 10, 2007

Enhetstaxan skrotas

Ja så har borgarna tagit beslutet om att avskaffa enhetstaxan. Trist tycker jag.
Enhetstaxan var ett bra redskap för att göra stockholmsregionen mer framkomlig för alla stockholmare. Dess enkla genialitet minskade dessutom trösklarna för folk att byta bilen till kollektivtrafikresande istället.

Moderaterna försöker hävda att enhetstaxan skulle dränera SL.s ekonomi och att kommande kollektivtrafikinvesteringar därmed skulle äventyras.

Argumentet är störtlöjligt. Tillskillnad från tidigare borgerligt styre så går landstingets ekonomi bra. Vi skulle ha råd att behålla enhetstaxan om den politiska viljan fanns.

Vad gäller framtida investeringsmedel till kollektivtrafiken. Som faktiskt är ett reeelt problem, Så drabbas investeringsmöjligheterna betydligt hårdare av allisansens linje att trängsleavgifternas intäkter i framtiden enbart skall gå till väggutbyggnad.

Etiketter:

1 Comments:

At 8:42 em, Anonymous Anna-Karin said...

Tack för att du och några till tog striden för oss längst ut i länet. Vi börjar fundera på om vi alls är en del av Stockholms län. Det korkade beslutet innebär att det kostar 80 kronor med SL-pendeln och 49 kronor med SJ-tåget om man åker från Märsta station till Stockholm central. Alla andra straffas. Om familjen nu skulle vilja åka till Stockholm och gå på något av de fina statliga muséerna, då gäller det att ha höga inkomster... Dessutom hade SL:s tjänstemän räknat fel i handlingarna! Mer om det hittar du på min blogg: http://lundstrom.blogg.se/050107105908_miljsvek__det_blir_bilen_i_stlle.html

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se