Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, januari 30, 2007

Kärnkraftsfrågan

Så stormar det kring Forsmark. Uppenbarligen har man haft en något lättsinnig syn på säkerhetsfrågorna vid kärnkraftverket ifråga. För detta bör ledningen ställas tills ansvar. Vilket nu kommer att ske efter SKI:s anmälan till de juridiska myndigheterna.

Själv har jag en något ambilvalent inställning till kärnkraften som sådan. Jag är ganska övertygad om att det går att driva kärnkraft under betryggande former. Dessutom är det värt att konstatera att det inte finns några energikällor (med stor kapacitet), som inte har medföljande negativa konsekvenser.

Jag tycker dessutom att det förbud kring forskning kring atomkraft som rådde i sverige under många år var rent ut sagt befängt.

Det som gör undertecknad extra kritisk till kärnkraften är själva avfallsfrågan. Att organisera säker förvaring av radioaktivt material i tiotusentals år tror jag inte är möjligt. Det är det som är det avgörande argumentet till varför energiformen bör avvecklas. Inte att ledningen på Forsmark är oförmögen att upprätthålla normal arbetsplats disciplin.

2 Comments:

At 10:27 em, Anonymous Lars Wiegert said...

Hej,
Att avfallsfrågan inte har blivit löst ännu beror också det på den befängda 'tankeförbudslagen'. Det finns dock lösningar även där. Gå in på www.mfk.nu. Där finns info om att kärnkraftens utveckligspotential är enorm, inte minst betr. bränsleutnyttjande och avfallet som på köpet får oerhört kortare avklingningstid.
Bästa hälsningar,
Lars Wiegert

 
At 10:15 fm, Blogger Dag said...

Man bör absolut forska på hur man förvarar eller tar hand om avfallet. En eventuellt trovärdig lösning måste ju vara VÄLDIGT trovärdig, just med tanke på tidsaspekten.

som förövrigt bara måste säga att själva idén om att förbjuda forskning är oerhört fånig.

Mvh

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se