Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, mars 16, 2007

Goda råd från Svenskan?

Som jag tidigare har berättat har jag sagt upp min mångåriga prenumeration på Dagens Nyheter. Tidningens oförmåga att hålla politiskt (liberalt) tyckande utanför själva nyhetsrapporteringen fick mig att byta till Svenska Dagbladet. Den sistnämnda står ju som bekant betydligt längre högerut rent politiskt, men dess nyhetsbevakning är bättre och mer objektiv.

Samtidigt tycker jag att Svenskans ledarsida är mycket roande. Idag var en riktig höjdare.

Dagens ledare gör jämförelser mellan Finland och Sverige. Svd konstaterar att finsk socialdemokrati har allvarliga svårigheter i den nu pågånde finska valrörelsen. Att det finns en stor risk för att de finska moderaterna ska bli större än de finska socialdemokraterna....

Ledaren avslutas sen med den "välmenande" uppmaningen till svensk socialdemokrati att den borde lära av och låta sig inspireras av sina mer framsynta och moderna finska kamrater....

Fantastiskt är ordet ,0)

3 Comments:

At 9:10 fm, Blogger fredrik said...

Det är fantastiskt att borgare alltid vill att svensk socialdemokrati ska bli mer som i Finland och Danmark. Länder där den reformistiska arbetarrörelsen är så mycket svagare än i Sverige. Det måste finnas en baktanke? ;-)

 
At 11:06 fm, Blogger Johan Sjölander said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 
At 11:09 fm, Blogger Johan Sjölander said...

Själv tycker jag ibland att svenskans ledarsida borde bli mer som Socialistiskt Forum. Åtminstone vad gäller utgivningstakten.

I all välmening, alltså...

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se