Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, maj 31, 2007

Nu stoppas Björnölägret

Jag älskar skärgården. Det är en fantastisk tillgång för alla stockholmare att ha vildmarken precis utanför storstaden. Varje riktig sommar innebär också skärgårdsbesök för min del.

Alla har emellertid inte möjlighet att besöka skärgården. Det märks inte minst när ser att det är till 99% etniska svenskar som åker ut i skärgården. Invandrarna kommer inte ut. vilket jag tror beror på ekonomiska orsaker men också på att man inte känner till skärgården. och svensk allemansrätt.

För att råda bot på det här så har skärgårdsstiftelsen samverkat med några stadsdelsnämnder i Stockholm samt Huddinge kommun. Tillsammans har vi arrangerat Björnölägret två veckor varje sommar. Ett dagläger som senaste sommaren samlade 1200 deltagare från Rågsved, Skärholmen och Järvafältet.

Stadsdelsnämnderna har ställt upp med att betala bussar och rekrytera deltagare. Stiftelsen, en folkhögskola, KTh och Skandia och andra har ställt upp med personal och andra kostnader.

Nu sen borgarna har tagit makten i stockholms stadshus och i stadsdelsnämnderna, så finns det varken resurser eller intresse längre. Resultat: Det blir inget Björnöläger i sommar.

Kortsynt och korkat tycker jag.

4 Comments:

At 4:29 em, Blogger Hansa said...

Kan det bero på att man prioriterat bland utgifterna eller anser du att det inte bör finnas någon gräns för vad som ska finansieras via skatter?

Heder åt borgarna!

 
At 8:50 em, Blogger Dag said...

Nej visst är det bättre att skärgården fortsätter vara ett exklusivt paradis för etnisk svensk medel- och överklass.

Det är ju inte så underligt att de borgerliga partierna går så "bra" i opinionen med agitatorer som Hansa.

 
At 9:00 em, Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 9:30 fm, Blogger Dag said...

Anonyma fegisars inlägg raderas av princip.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se