Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, juni 12, 2007

Nu är folkpartiet desperata

Det går dåligt för allianspartierna i mätningarna. Vilket inte är så underligt med tanke på den omvända Robin Hood politik de bedriver.

Det är nog så man måste förstå Birgitta Ohlssons utspel om att man borde folkomrösta om euron en gång till i samband med valet 2010. Även hon måste inse att en sådan folkomröstning lär sluta med ett ännu större, svidande nederlag för ja sidan än förra gången. (I synnerhet som alla förnuftiga ekonomiska argument för ett inträde har smulats sönder av verkligheten).

Birgitta Ohlsson tror nog inte heller på ja i en onödig extra folkomröstning. Men hon inser att en folkomröstning skulle kunna splittra socialdemokratin. Och därmed ge alliansregeringen en liten möjlighet att överleva.

3 Comments:

At 2:07 em, Anonymous Fredrik Pettersson said...

Jag tror också att Ohlssons har strategiska baktankar med sitt utspel, även om jag tror att dessa baktankar främst rör den egna partiorganisationen.

 
At 4:05 em, Anonymous Anonym said...

Birgitta Ohlsson är mer vänster är Lars Ohly så kom inte säg att detta är något strategiskt för att gyna alliansen! Varje gång hon öppnar käften så är det för att skrämma folk från folkpartiet och alliansen i helhet...

 
At 8:13 em, Anonymous Anonym said...

Hej!

Glädjande att sjukskrivningstalen sjunker. Statsfinanserna är starka. Samtidigt föreslår socialförsäkringsminister Husmark-Persson (m) ytterligare en karensdag. Det skulle i så fall bli en tung börda för ensamstående som är låginkomstagare. Regeringen straffar ut sig själva. Jag skulle vilja ha nyval 2008.


Hälsningar
Rustan Rydman
Södermalm

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se