Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, augusti 28, 2007

Danderyds barnakut

Under förra mandatperioden protesterade moderaterna och Felippa Reinfeldt mot vårt beslut att stänga Danderyds barnakut på nätterna. Det gjorde vi eftersom de nästan inte hade några besökare på nätterna. De flesta valde/väljer att istället åka till Astrid Lindgrens barnsjukhus på nätterna.

Vid ett antal tillfällen innan valet stod Felippa i landstingsfullmäktiges talarstol och krävde att Danderyd skulle ha nattöppet igen. Och det var inga väna ord som hördes. Hon lät förstå att vi socialdemokrater skulle kunna få ett antal barns liv och hälsa på våra samveten, om vi inte omedelbart rev upp det i hennes ögon felaktiga beslutet.

I sitt förslag till budget 2006 föreslog moderaterna att barnakuten på Danderyds sjukhus skulle natt- öppna igen. Samma sak krävde de i valrörelsen.

I dag på Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde kom kovändningen. Förvaltningen föreslog att man inte skulle nattöppna barnakuten på nätterna, eftersom det inte finns någon efterfrågan. Moderaterna med Felippa i spetsen stödde förvaltningens förslag.

Så kan det gå skulle Vonnegut ha sagt

Bloggtoppen.se