Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, oktober 24, 2007

Gräddfiler i barnsjukvården

Nås av nyheten att Sofiahemmet och ett eller fler privata försäkringsbolag tänker öppna ett privat barnsjukhus i Stockholm. Den blivande chefen säger att det är väl bra eftersom den kommer avlasta den skattefinansierade barnsjukvården i Stockholm.

Jag tycker att det är en tragedi. Om de som har råd med en privat försäkring på 3000 kronor om året för att få snabbare och (bättre?) sjukvård än alla andra gör det så riskerar vi att få klassuppdelad sjukvård. De som har råd får tillgång till snabb effektiv sjukvård. Resten får nöja sig med den skattefinansierade. Dessutom lär ju viljan att betala hög skatt för god sjukvård till alla avta betydligt hos de som dessutom betalar höga försäkringspremier.

Samtidigt framkommer det i svenska dagbladet idag att majoriteten planerar att sänka skatten nästa år med 15 öre. (motsvarar 600 miljoner kronor). Samma majoritet bär ansvaret för att den nya närakuten för barn i anslutning till Astrid Lindgrens sjukhus försenades med ett halvt år. Samma majoritet lägger dessutom ner ett antal närakuter runt om i länet.

Bloggtoppen.se