Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, januari 16, 2008

Bravo Mona!

Idag är jag stolt över mitt partis ordförande. Mona har förstått vad som håller på att ske med sjukvården i Stockholm. Hennes inlägg i dagens partiledardebatt visar att hon har förstått vad som håller p att ske här i Stockholm.

Moderaternas planer på att skapa ett privatägt landsting i södertälje. Diskussionerna om att tillåta privatförsäkrade patienter på det offentligt finansierade S:t Görans sjukhus och den omvända Robin Hood politiken vad gäller primärvården i vårt län gör att man med fog kan tala om ett nyliberalt systemskifte vad gäller sjukvården.

Inte nog med det. Den borgerliga landstingsmajoritetens viktigaste mål är att sänka landstingskatten. Sen valet har man minskat landstingets årliga skatteintäkter med 700 miljoner kronor. Man har samtidigt ökat vårdgarantins utställda löften om vård. Numera säger man att behandling skall inledas efter 30 dagar inte efter 90 som tidigare. Hur ser då verkligheten ut?

10.000 stockholmare har väntat mer än 90 dagar på att få träffa en specialistläkare för en första bedömning.
3000 stockholmare har väntat mer än 90 dagar på att få den behandling som specialisterna har bedömt att de bör få. Köerna växer, samtidigt sänker den borgerliga majoritetens landstingets skatteinkomster.

De borgerliga partierna har inget folkligt mandat för den politiken. Därför ska de mötas med ett socialdemokratiskt alternativ istället. Sjukvårdsfrågorna är viktiga och så som den politiska skiljelinjen nu avtecknar sig så kommer de vara en stor tillgång för socialdemokratin i nästa val.

Bloggtoppen.se