Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

måndag, februari 18, 2008

Heja Dagens Arena


Idag hyllar jag Dagens Arena och Katrine Kielos. jag hade inte kunna säga det bättre än vad hon säger. Om Albert Engström hade levt så hade han krävt folkomröstning angående regeringens lömska plan på att sälja Vin och Sprit.

6 Comments:

At 11:33 fm, Blogger Johan Ingerö said...

Folkomröstningsinstrumentet spelar många melodier. Det är ett av de många problemet med det. Som socialdemokrat riskerar man att ställas inför ett antal frågor. Varför folkomrösta om de bolag som privatiseras av borgerliga politiker när man aldrig någonsin gjort det om något av de företag som socialdemokraterna sålt?

Får jag fråga hur du personligen definierar vilka frågor som är lämpliga att folkomrösta om?

 
At 11:44 fm, Blogger fredrik said...

Johan

Fast här var det väl inte frågan om Dag Larsson skulle kräva folkomröstning utan om Albert Engström (som inte var socialdemokrat vad jag vet) skulle ha krävt folkomröstning?

 
At 9:45 fm, Blogger Dag said...

Folkomröstningar kan användas till mycket. Min grundfråga i ovanstående blogginlägg, handlade om att jag tycker att det är fel att sälja ut det svenska kulturarvet. (ja även sprit kan vara en del av ett lands kulturarv).

Sen skulle jag gärna se en folkomröstning. i synnerhet som jag är övertygad om att alliansen skulle få storstryk.

 
At 10:34 fm, Blogger Johan Ingerö said...

Dag,

Jo, nu tror jag iofs inte att Katrine har rätt i att en dryck som är så lättsåld skulle försvinna från marknaden. Den risken är mer akut när det gäller väldigt smala märken.

Men två saker är intressanta. För det första är jag lite oroad över den folkomröstningskultur som ger politiker - i varje fall på riksplanet - möjlighet att lämna walk over i ansvarsfrågor.

Sedan är jag fascinerad av att min tes om socialdemokratin som den verkliga bäraren av svensk kulturkonservatism visat sig så på pricken.

 
At 11:05 fm, Blogger Dag said...

Absolut! skulle jag vilja utropa. I mitt fall så måste jag erkänna att jag nog både är socialist och kulturkonservativ. Samtidigt som jag är en brinnande internationalist och en varm anhängare av mångkulturell integration :=)

 
At 1:15 em, Blogger Johan Ingerö said...

:-)

Du är nog den första socialdemokrat jag lyckats få att erkänna detta! Det här är en stor dag! =)

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se