Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, juni 06, 2008

Så var det dags igen...


Jag älskar Sverige. Min inställning till den av överheten påbjudna nationaldagen är dock något kluven. Sveriges riktiga (folkliga) nationaldag infaller på midsommarafton. För att hylla överheten (kungahuset och överklassen) vill jag dock publicera ovanstående bild. Igen.

Själv tänker jag bege mig till en skuggig plats för att inmundiga svala drycker...

3 Comments:

At 1:26 em, Blogger Johan Ingerö said...

Jag trodde ni arbetare med skitiga naglar hade fattat ett styrelsebeslut om att 1/5 är den egentliga nationaldagen?

Får man fråga varför det ska vara helg när SAP-anställda marcherar på led men inte på den dag som faktiskt avser alla vi som bor här?

Eller hävdar du att kungen tar större plats på nationaldagen än vad ordföranden i er politbyrå tar på "er" dag?

 
At 10:29 em, Blogger Dag said...

Jag gillar icke konfessionella högtidsdagar. Så för mig är ju egentligen inte frågan att avskaffa den 6 juni som röd dag. (Vilket den förövrigt blev på förslag av socialisten Persson).

Så istället för attbli hysterisk över första maj så tycker jag att du ch jag skulle kunna engagera oss för att göra den 8 februari till helgdag. Vore det inte fint att hedra den demonstration som hölls 1914 för att skydda den liberala regeringen Staaf mot högerns bondetåg?

 
At 2:43 em, Blogger Johan Ingerö said...

Tja, det är ju en tanke. Men jag är egentligen inte speciellt förtjust i statligt fastställda helgdagar.

Numera finns väldigt många religioner och politiska åsikter representerade i Sverige. Smidigare vore att ge alla ett röd dag-konto, från vilket man seda kan ta helg när det passar. Ni sossar kan då ta helg på första maj, de kristna kan få fira födelse, död och uppståndelse, muslimer kan fira ramadan och så vidare.

Statligt planerade helger är omodernt.

(Kuriosa: ovanstående var från början en skämtsam motion på en Luf-kongress. Riksdagsledamoten Helena Bargholtz hittade den av en slump och tyckte att den var så fyndig att hon lämnade in den under allmänna motionstiden)

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se