Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, augusti 07, 2008

Rikemansbarnsjukhuset...

Martina

4 Comments:

At 1:52 em, Blogger Johan Ingerö said...

Sophiahemmet...hmm, var det inte dit Göran Persson stack när han ville tränga sig förbi i kön för att få sin rygg behandlad? Tydligen hade några begåvade socialdemokrater planerat sönder den vanliga vården...

För övrigt undrar jag varför just sjukvårdsfolk ska jobba gratis. De kanske vill tjäna åtminstone hälften av vad diverse landstingsråd drar in, eftersom de till skillnad från de senare faktiskt har utbildat sig till något.

 
At 3:54 em, Blogger Dag said...

Borgerlig mytbildning som vanligt. Person hade besvär med höften och han hamnade på SÖS (efter att ha väntat mer än ett år) precis som vem som helst skulle ha gjort.

Sen har du ingen aning om huruvida jag eller andra landstingsråd har någon utbildning. Men det är väl kul att spela i den nedre delen av politikpopulismens spelhalva...

Sjukvårdpersonalens löner behöver definitivt höjas därom äro vi eniga. Det underlättas ju inte direkt av en politik som i första hand handlar om att sänka sktten. vilket vi ser i Stockholmslandstinget för närvarande.

Men frågan du bör ställa dig är om du tycker att barn ska vård efter föräldrars plånbok eller efter behov. Andra folkpartister som jag pratar med brukar åtminstone offentligt hävda att de är för vård efter behov. Men vad tycker herr Ingerö.

 
At 11:23 fm, Blogger Johan Ingerö said...

Well, han har uppsökt Sophiahemmet ett tiotal gånger under nittiotalets slut, bland annat efter att ha remitterats dit av regeringskansliets företagshälsovård - det privata företaget Feelgood (f.d Workline, med bland andra Sophiahemmet som ägare).

Själv bryr jag mig inte ett skvatt om var han fixar sin höft, rygg eller något annat. Han tjänar tillräckligt bra för att flyga första klass till Kajmanöarna och få sjukvård där om han så önskar. Det rör mig inte ett dugg - särskilt inte nu när jag inte längre är med och salar till hans lön.

Men du och dina alltjämt aktiva partikamrater tycker ju att ni har rätt att bestämma var, hur och när jag och andra ska få vård. Därmed har du även utsatt dig för att få din kompetens, utbildning och inkomst ifrågasatt.

Och jag vet faktiskt något om landstingspolitikernas utbildningsnivå, helt enkelt eftersom jag känner några av dem. Rätt få skulle kunna dra in 80 - 90 000 i månaden utanför partipolitikens isolerade värld.

 
At 11:32 fm, Blogger Johan Ingerö said...

Angående det sista stycket: Förlåt, men jag missade helt enkelt det eftersom jag missade att scrolla ner. Tar det nu i stället:

Herr Ingerö är sedan senhösten 2006 inte längre någon folkpartist. Hur - och om - jag röstar i de kommande valen är en öppen fråga. Jag ogillar partistrukturen och föredrar valsystem som sätter kandidaten i fokus. Inte minst FRA-debatten har visat att Sverige styrs av några politbyråer och att enskilda politiker är mähän.

Vad gäller plånboken så anser jag att den som har råd att köpa sig vård ska få göra det. Jag erkänner inte rätten för någon - folkvald eller ej - att bestämma över sådana ting.

Därmed inte sagt att jag inte tycker att det ska finnas offentligt finansierad vård för de som inte har lika hög lön som politikerna. Men den vården ska vara en mljlighet för de som behöver den. Inte en tvångströja för hela vårdsektorn. Din uppfattning om rättvisa - att alla står i kö lika länge - delar jag inte.

Jag tänker aldrig ha ont i onödan på grund av någon missriktad solidaritet med den som tjänar mindre än vad jag gör. Vill du göra det är det upp till dig.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se