Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, oktober 30, 2008

Nuders bok

Läste precis klart Pär Nuders bok "Stolt men inte nöjd". Har förstått av den inflammerade debatten efter att den kom ut att Anette Kullenberg tycker att den är dåligt skriven och att Nuder saknar fantasi. Urban Ahlin anser att Nuder bryter mot socialdemokratins hederskodex om att inte prata om interna affärer offentligt. Politikerbloggen påstår att Nuders bok innehåller fullt med personliga och elaka påhopp på andra socialdemokrater. Däribland på undertecknad.

Själv tycker jag att Nuder har åstadkommit ett spännande och intressant aktstycke om modern svensk politik. Visst märks ett stråk av personlig bitterhet och nog tror jag att en del synpunkter på såväl GP som Mona hade vunnit på att få mogna ett par år. Men i det stora hela är boken både en personlig och initierad beskrivning av viktiga politiska skeenden.

Nuder lyckas också få in en hel del ideologiska betraktelser. Hur ska man som socialist och jämlikhetsivrare hantera en alltmer komplicerad och globaliserad omvärld? är bara en av flera frågor Pär ställer sig. Hur ska man kunna säkerställa att arbetarrörelsens och socialdemokratin som den mycket breda åsikts- och intressekoalition den är ska kunna hålla samman i framtiden?, är en annan intressant fråga.

Politikerblogen förhoppningar om fula påhopp på andra socialdemokrater tycker jag föll ganska tomt till marken. Det så kallade "påhoppet" på mig, tycker jag var ganska kul. Även politiker måste ha rätten att få skratta gott åt varandra emellanåt.

4 Comments:

At 1:00 em, Blogger Johan Ingerö said...

Ja, jag har ännu inte läst boken (varit upptagen med Isakssons bok om Sahlin) men så vitt jag kunde se var det väl inget påhopp. Du ÄR ju faktiskt en gammal statssocialist...

:-)

 
At 1:39 em, Blogger Dag said...

Precis. Dessutom tycker jag om rysk vodka....

 
At 10:55 fm, Blogger Johan Ingerö said...

Fick av en händelse boken framför mig och har nu läst om episoden. Har du kvar flaskan och etuiet? :-)

 
At 1:47 em, Blogger Dag said...

Da.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se