Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

lördag, februari 14, 2009

Den eviga tragedin

Jag tillhör de där som slits mellan vrede och total uppgivenhet inför det drama som utspelar sig i Palestina/Israel. Två folk verkar vara inbegripna i en evig dödsdans som oundvikligen leder till kaos och misär för bägge parter.

Lösningen finns. Det vill säga att man respekterar den internationella folkrätten, att ockupationen upphör och två stater skapas sida vid sida. Israels olagliga ockupation måste upphöra och bosättningarna på västbanken måste utrymmas.

Samtidigt är lösningen mer omöjlig än någonsin. extremister å ömse håll tillåts ta makt över utvecklingen. Utgången av det Israeliska valet är en tragedi. Den reella makten över Israel ligger nu hos rasisten Lieberman.

På den palestinska sidan slits makten mellan korruptionens PLO och extremisternas Hamas.

Det senaste exemplet på vansinnet är väl dagens nyhet om att Hamas nu är beredda att ingå vapenvila med Israel. Det senaste halvårets smutsiga spel kring Gazaremsan har definitivt bidragit till att de israeliska krafter som eventuellt var intresserade av en freduppgörelse definitivt är marginaliserade. Nu går Hamas med på vapenvila.....

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se