Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, februari 27, 2009

Jag längtar efter första maj.......


För mig är första maj en av årets roligaste och underbaraste dagar. Det är en dag då man kan lämna vardagspolitiken och få ägna en stund åt värderingar och långsiktiga visioner. För oss som är demokratiska socialister i Olof Palmes anda och stolta över att vara en del av arbetarrörelsen så är det en av årets högtidsstunder.

Nu har jag förstått att årets första maj affisch, nästan är klar. Den är formgiven av Stina Wolter och lyckas väl med att kombinera känslan av vad första maj är, med ett modernt bildspråk. Jag tycker att den är alldeles underbar. Även om jag har förstått att en av mina vänner i Solna tycker att den är fruktansvärd. Vad tycker du?

7 Comments:

At 4:40 em, Anonymous harald said...

Snälla Dagge
Motivet är från 1790-talet. Världen har förändrats sen dess.
Finns ingen koppling ingen känslomässig nerv som talar till stadens medleklassväljare.

 
At 4:44 em, Anonymous Anonym said...

Hej!

Mannen som står till vänster om Dag och håller i text-seglet, på Slussen, det ser ut att vara jag.

Mvh
Rustan Rydman
Södermalm

 
At 4:45 em, Blogger Dag said...

Snälla Harald ;=). Jag tror att man måste inse vad en första maj är till för.... Dalmatiner och sportbilar vore ju till exempel en alldeles fruktansvärt usel första maj affisch. Samtidigt som det är helt rätt bild för att nå viktiga grupper i en valkampanj. (som valaffisch t.ex)

 
At 4:47 em, Blogger Dag said...

Du har helt rätt Rustan. Jag tyckte du gjorde ett riktigt bra jobb. Egentligen borde jag i och för sig byta bild. Vi var ju faktiskt ganska många på första maj mötet vid Slussen. Vilket inte riktigt framgår av bilden....

 
At 12:00 fm, Anonymous Gunnar Lindgren said...

Jag tycker att vi ska vara stolta över våra traditioner och vår ideologi. Första maj affischen är ingen valaffisch utan en mobiliserings affisch. För övrigt tror jag inte att vi vinner några väljare alls genom att släta ut vår ideologi och köra med falsk marknadsföring som en del andra

 
At 1:32 em, Anonymous Stina Wollter said...

Hej!
Undrar just var du fått tag på min skiss på affischen under arbete. Det färdiga resultatet mailar jag gärna till dej. Den där mobil-bilden är ju så suddig! Själv tycker jag att målet- att skapa en affisch som fångar en stämning av att "nu- tar vi fart!" en känsla av kraft och gemenskap, liv, vilja och rörelse - kommer fram. Konfettiprickarna la jag in för att skapa en känsla av fest och hopp.
Röda fanor som för många är ett ...(hehe)"rött skynke", går nästan inte att komma förbi i en 1 maj affisch enligt mej. Då jag tex tänker på fanorna som bars fram till blåsinstrument, trummor och sång i Ådalen känner jag att det inte kan viftas nog med dom.

 
At 10:49 fm, Blogger Dag said...

Hej Stina. Jag minns inte riktigt längre hur jag fick tag i bilden. Jag måste ha "knyckt" den av någon funktionär på Stockholms Arbetarekommun. Hursomhelst så tycker jag att din första maj bild är en av de finaste som jag sett. Den utstrålar både respekt för den socialistiska första maj traditionen och modernitet. Det är nog därför som en del med mer "liberal" ton i rörelsen reser ragg;=)

Jag skulle bli själaglad ifall du skickar över en bättre variant av ditt fina konstverk.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se