Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, februari 05, 2009

Vart ska centerextremisterna ta vagen?

Dagens utspel av borgaralliansen som innebar centerpartiet tar avstand fran den politik drivit i 40 ar far mig och tanka pa den gamla Hasse&Tage sketchen med Centerextremisten. I sketceh for den som inte kanner till den sa driver Hasse&Tage hejdlost med centerpartiet och dess brist pa politisk ideologi. Sketchen var rolig och genialt elak (och lite orattvis).

Den davarande centern var ju en stor politisk kraft som var sjalva karnan i borgerlighetens kamp att bli med den socialdemokratiska regeringen som suttit vid makten sen det tidiga trettiotalet. Det var tva fragor som drev den davarande centerrorelsen decentralisering och motstand mot karnkraft.

Dagens centerrorelse gor inget at den svara krisen i Norrland som snart hotas avfolkas helt. Idag kom spiken i kistan, man ger upp motstandet mot den storskaliga, teknokratiska karnkraften. Vart ska centerextremisterna ta vagen?

2 Comments:

At 5:08 em, Anonymous Anonym said...

Centerextremismen finns numera i partiledningen. Jämfört med Mauderaterna är Moderaterna numera ett parti som kan etiketteras moderat light.

 
At 10:12 fm, Blogger Dag said...

Inte ens Hasse&Tage hade kunnat förutse den utvecklingen som du pekar på....

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se