Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, maj 05, 2009

Att svika sina väljare

Det känns nästan som igår. Valrörelsen 2006.

De borgerliga partierna gick till storms mot socialdemokratins stockholmsfientlighet för "sveket" rörande biltullarna. Trängselskatten var onödig. Den var tillväxt- och stockholmsfientlig.

Många allmänborgerliga väljare i Stockholm instämde. Väljarna gick man och kvinna ur huset för att rösta bort biltullarna och de hemska sossarna: löftessvikarna.
Ett nytt styre skulle till. Ett nytt borgerligt styre skulle avskaffa trängselskatten och se till att staten tog sitt ansvar för stockholmsregionens framtida investeringar.

Nu låter det helt annorlunda. Idag låter Sten Nordin med flera proklamera att biltullarna är bra och att de är nödvändiga för att klara stockholmsregionens behov av nya väginvesteringar. Trängselskatten är inte bara bra. Det är dessutom nödvändigt att höja den.

Man kan ju inte låta bli att undra över hur de väljare som röstade på sten Nordin eller Christer g Wennerholm känner det idag?

Dagens utspel från de borgerliga lämnar flera frågor obesvarade. Blir det några nya statliga medel till investeringar i Stockholmsregionen? Eller ska stockholmarna själva med pengar som annars skulle ha använts för sjukvård, skola och barnomsorg bekosta eventuellt utbyggd infrastruktur i Stockholm?

Jag noterar att de borgerliga slår sig för bröstet vad gäller den nödvändiga investeringen i Citybanan. Något som jag var med och ordnande redan under den förra mandatperioden ihop med den dåvarande socialdemokratiska regeringen.

I övrigt talas det stort från de lokala borgerliga politikerna. Vad säger den borgerliga regeringen - tystnaden talar för sig självt.

Bloggtoppen.se