Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, maj 06, 2009

Fortsatta bekymmer för sjukvården.

Idag släppte de borgerliga på förlåten för vad som ska gälla för sjukvården nästa år.

I nytillskott anslår man + 2,4% för 2010. Det kan jämföras med i år då sjukvården får +4,8%.

De 4,8% som är anslagna för i år är långt ifrån tillräckliga för att möta vårdbehoven i Stockholmsregionen. I år råder anställningstopp på samtliga sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset gör sig av med 600 anställda. Samtidigt som 50 000 stockholmare står i de borgerliga vårdköerna.

Anslagen för 2010 är så snålt räknade så att de inte ens räcker till för att betala de löneavtal för de anställda som man ingått.

Man fullföljer lyckligtvis inte de helt orealistiska planerna som man hade kring fortsatta skattesänkningar. Även om moderaterna nog så gärna vill så har väl även de tvingats inse att det helt enkelt inte går.

Samtidigt tvingas jag tyvärr konstatera att man fortsätter snålandet med sjukvården. Resultatet kommer antingen bli ett nytt borgerligt underskottsberg alternativt så kommer vi se än mer kraftigt växande sjukvårdsköer nästa år.

Vore det inte bättre ifall man återgick till 2006 års skattenivå? Vore det inte bättre ifall regeringen prioriterade ordentliga statsbidrag till landstingens sjukvård istället för att prioritera statliga skattesänkningar som man gör nu?

Jag tror att medborgarna hellre vill ha fungerande sjukvård än låga skattenivåer.

Bloggtoppen.se