Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, september 17, 2009

Tokprivatiseringar sänker borgarna

Idag tror jag att det gick åt pipsvängen för de borgerliga ordentligt. Det säger jag mot bakgrund av det fantastiska scenario som utspelades i SVT:s morgonsoffa imorse. Där kunde man se hur en förtvivlad mamma med barn i en privatiserad förskola i Årsta försökte få svar på varför dagiset nu har kraftigt försämrad kvalitet och samtidigt redovisar högt vinstutttag till den privata ägaren. Till detta stod den förtroendevalde moderate stadsdelnsämndsordförande helt svarslös.

Borgerlig privatiseringsdogmatism kommer leda till mycket stora svårigheter för dem, hela vägen fram till maktskiftet nästa år.

4 Comments:

At 12:43 em, Blogger Thomas said...

Hav förtröstan! Så fort som Mona öppnar munnen igen så kommer (s)-siffrorna att falla!
F.ö. intressant artikel i Stockholm City igår om sprickan mellan länets sossar och arbetarkommunen i Stockholm. När får vi höra Carin Jämtin försvara Förbifart Stockholm som (s) i länet gillar?

 
At 1:17 em, Blogger Johan Ingerö said...

Tänkte ungefär samma tanke som Thomas här ovan. Det blir nog inte så mycket valrörelse eftersom Palm och Damberg kommer ägna den åt att bråka om Zäta Höglunds sorti från partiet, typ.

Sedan är det naturligtvis inte bra med dåliga skolor, dagis och vårdinrättningar. Men privata sådana kan man åtminstone bli av med, till skillnad från dem som styrs av någon sossenämnd som satt frugans väninnas make som VD...

 
At 2:51 em, Blogger Thomas said...

Om vi skulle ägna oss åt lite "worst case scanarios" och tänka tanken att de rödgröna skulle komma till makten i Stockholm:
Mp blir då sannolikt större än (s) vilket innebär att någon skogsmulle skulle bli finansborgarråd. Denna skulle mycket väl kunna bli fru Ruweida som är välkänd (och ökänd) för att hon inte kunde hålla ordning på sina kvitton pga någon psykisk blockering.
Kära väljare: Bespara oss ett sådant skräckscenario!

 
At 8:48 em, Blogger Dag said...

Fantastiskt vilken panik som min lilla analys av ett morgonsoffe- program vållar. Man blir ju lite hoppfull om att min analys kanske är riktig...

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se