Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

söndag, november 29, 2009

Bedrövligt Schwiez

Nu står det klart att det högerextrema schweiziska Folkpartiet fått stöd av 60% av de röstande i dagens folkomröstning för ett minaretförbud. Det är bedrövligt och visar på bristande självförtroende hos det schweiziska folket. Tron att Schweiziska kulturella värden hotas av några minareter är ju närmast löjeväckande.

Själv minns jag striden kring minareten på moskén vid Medborgarplatsen. Då var Monica Andersson(s) stadsbyggnadsborgarråd. Hon tyckte gott att en minaret på moskén inte var nån stor sak.

Det tyckte emellertid några medelålders herrar som trängde sig in på hennes rum för att. hota henne och överösa henne med främlingsfientliga påhopp.

Minareten bygdes. Vare sig den svenska kulturen eller kristendomen elller den stockholmska stadsbilden har tagit någon större skada så vitt jag kan bedöma.

Däremot så tvangs man begränsa allmänhetens tillgång till det tidigare helt öppna Stadshuset. En direkt följd av högerhuliganernas uppträdande.
- Posted using BlogPress from my iPhone

8 Comments:

At 4:38 fm, Blogger Thomas said...

Ah, tre stavningsvarianter på Schweiz i samma inlägg! Det var avancerat! Är du ett offer för den socialdemokratiska flumskolan? :-)

 
At 5:48 fm, Blogger roberth said...

HAHAHA vikken jävla pajas du är! Bra inga minareter i Europa! Snart är Sd i riksdagen men dumma sossar fattar noll och vet inget om Islam läs på pappskalle!

 
At 1:26 em, Blogger Thomas said...

Men Roberth! Sossarna fattar visst! Enligt "Broderskap" (kristna socialdemokrater) så "röstar muslimer rött". http://www.tidningenbroderskap.se/index.php?page=9&ar_id=4612
Om priset för makten är en eller annan minaret så är Mona fullt beredd att betala priset. Dock finns det ju ett problem med att denna grupp inte lär uppskatta hennes engagemang i HBT-frågor men å andra sidan verkar hon ju ha tonat ner det budskapet nu. Att ha både bögar och muslimer bakom sig kan vara svårt?

 
At 3:07 em, Blogger Johan Ingerö said...

Nix Dag, du minns inte så väl.

Det blev en minaret, men inga böneutrop vilket var vad det hela handlade om.

Själv tycker jag visst att man kan få bygga minareter och hålla sig med utropare. Men inte där folk behöver väckas av dem klockan fem på morgonen.

 
At 3:08 em, Blogger Dag said...

Titta flera inlägg av rasistiska rötägg på en gång. Fantastiskt vad älskad man är.

 
At 3:16 em, Blogger Dag said...

Ingerö (som inte är en rasist) har både rätt och fel.... Man ville inte ha en minaret OCH man ville inte ha böneutrop över Södermalm.

Resultatet blev minaret utan böneutrop.

Jag som inte gillar kyrklockslarm men som tycker att kyrkor är vackra. Skulle gärna se att man hittade liknande lösningar var gäller de kristna tempelbyggnaderna.

 
At 3:52 em, Blogger Thomas said...

Nu tycker jag du gör livet alldeles för lätt för dig genom att avfärda andra synpunkter som "rasistiska rötägg"!
OK, att mitt inlägg var litet tillspetsat men jag upplever det som klart problematiskt att (s) - och framför allt Broderskap är ute och fiskar röster i grumliga vatten. Det förekommer till och med uttalanden om att i princip är Hamas en sorts religiösa socialdemokrater. Uttalanden som jag tycker tyder på att man tappar fokus så här ett år innan valet. Eller kanske snarare att fokus ligger alltför mycket på röstmaximering. Dessutom är ju det ett faktum att Mona tonat ner sin HBT-profil senaste halvåret vilket jag förutsätter är av taktiska skäl för att inte stöta bort intressanta väljargrupper.
Så låt oss gärna ta en diskussion om vilket budskap som Peter Weiderud & Co kolporterar.

 
At 8:55 em, Blogger Johan Ingerö said...

Dag,

Rätt många kyrkor i Stockholm är byggda just så, utan klockor. De med klockor är i regel betydligt äldre, och kan så att säga inte ha tagit de nuvarande grannarna med överraskning.

Men du har nog rätt i att det var många som klagade både över tornet (för att inte tala om själva moskébygget per se) OCH de eventuella utropen.

Jag tycker som sagt att den schweiziska omröstningen är fånig. Både sett till resultat och till att den alls hölls.

Men samtidigt gillar jag inte reflexfördömandena av Schweiz. Givet de gångna årens händelser, där skämtteckningar har lett till kravaller och angrepp på ambassader, finns det en del sorgliga men begripliga känslor för rasister och xenofober att spela på.

Din partikamrat i Malmö är ett exempel på människor som gör ont värre, när han använder sin kommuns stora arabiska befolkning som argument för varför judar inte ska få spela tennis i hans stad.

Sammantaget borde detta ha skötts betydligt bättre från första stund. Det vi ser är problemets symptom. Inte dess orsak.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se