Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, december 01, 2009

Äntligen grönt ljus för sprutbytesprogram!

Trots solklar majoritet för sprutbytesprogram både i Stockholms stadsfullmäktige och i Stockholms läns landsting så har frågan kölhalats i flera år. Under tiden har smittspridningen i Hepatit och HIV kunnat fortgå på en onödigt stor nivå i Stockholms län. Den ansvarige politikern Birgitta Rydberg (fp) har sagt nej och uppenbarligen lyckats tvinga de borgerliga politiker som är för sprutbyte att sitta stilla i alliansbåten.

Först efter att generaldirektörerna för Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet och Statens Folkhälsoinstitut krävt att Stockholmslandstinget ska ändra sin benhårda nejlinje så har Rydberg, nu ändrat uppfattning. Det glädjer mig något oerhört.

Nu hoppas jag bara på att Birgitta ska sluta med att bestraffa Stockholms brukarförening.
Den föreningen samlar samhällets olycksbarn för att ge dem kraft till livsförändring men också möjlighet till att ställa krav på vården. Brukarföreningen gjorde ju det oerhörda med att kräva sprutbytesprogram här i Stockholm. Effekten blev indraget stöd från landstinget i Stockholm.

I mina ögon är patientorganisationer viktiga, även när de ställer krav som vi politiker inte gillar. Dessutom är en organisation som samlar en grupp människor som annars har väldigt svårt att få sina röster hörda värda allt stöd. Birgitta du har ju nu tänkt om en gång. Gör det en gång till!

1 Comments:

At 10:19 fm, Blogger Dag said...

Av princip tar jag bort anonyma kommentarer. Jag gillar frejdiga och modiga diskussioner. Anonymitet är för fegisar.

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se