Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, juni 22, 2010

10 skäl för valseger i landstingsvalet!

Nu är det väldigt nära till sommaren och dess medföljande ledighet även om det alltid är sisådär med ledighet under vallår... Därför vill jag passa på att rada upp 10 argument för att rösta med socialdemokraterna i höstens landstingsval.

1. Bekämpa köerna -Köfri sjukvård! I valet 2006 lovade moderaterna köfri sjukvård. Resultatet är nedslående. i själva verket så har köerna fördubblats sen förra valet. För att dölja sitt totala misslyckade så har de borgerliga försökt att gömma undan köande patienter i en särskild kö kallad "patientvald väntan". De 12 000 som har fördes dit har inte valt att vänta längre, de har förts till den gömda kön för att dölja ett borgerligt fiasko. Nu har man lovat att redovisa köerna ärligt- Men först efter valet. sanningen är att ca 20 000 stockholmare totalt får vänta längre än vårdgarantin.

2. Sluta snåla med sjukvården! Borgarna i landstinget har valt att prioritera skattesänkningar framför mer pengar till vården. Lår dig inte luras när de säger att de satsat x miljarder mer till vården. I % anslår de de otillräckliga resurser som inte täcker upp mot kostnadsökningstakten. I verklighetens Stockholm så minskas antalet anställda i sjukvården. Bara på Karolinska universitetssjukhuset fick 560 anställda sluta under år 2009.

3. Vård efter behov- Inte plånbok! I borgerlighetens Stockholm kan du köpa dig före i kön. Ifall du lider av hjärtflimmer så kan du idag betala 150 000:- för att få förtursbehandling på den privata kliniken Arrythmia inne på Södersjukhuset. Ifall du inte har 150 000 så får du ställa dig i kö- se punkt ett.

4. Hälsoval istället för Vårdval.
Vårdval Stockholm leder till att att vårdens reurser flyttar från fattiga områden där människor med dålig folkhälsa bor till de områden där stockholmsregionens mer välbesuttna bor. Häslovalet ser till att vi får mer resurser där behoven är störst! Vårdval Stockholm innebär dessutom inte någon riktig valfrihet. Du för välja bort och du får välja samma. Hälsovalet öppnar upp för mer till mer frihet i hur vården nära dig organiseras. det gör ditt val till ett mer reellt val.

5 Barnen ska ha bästa vården! Borgarnas snålande med sjukvården leder till orimlig belastning för den fantastiska personalen på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Underbemanning och ständig övertid leder inte till att våra barn kan garanteras god sjukvård av god kvalitet. Vi socialdemokrater anslår 100 miljoner mer än borgarna till barnsjukvården. Mer personal behövs! vi vill dessutom införa barn/jourläkarbilar. När ungen är sjuk så ska det vara möjligt att få hem doktorn.

6. Ungas ohälsa ska bekämpas. 30% av Stockholms unga säger att de upplever sin psykiska hälsa som dålig. De senaste decennierna har vi sett en dramatisk ökning. Till stor del beror det på hur vårt samhälle har utvecklats. det är betydligt tuffare atyt vara ung vuxen idag än hur det var förr. Skyhög ungdomsarbetslöshet, bostadsbrist och en återgång till kadaverdisciplins- och sorteringsskola gör inte ungas vuxenblivande lätt. I grunden behöver vi diskutera hur vårt samhälle fungerar. Samtidigt kan kommuner och landsting göra mer än idag. För landstingets del handlar det om att rusta vårdcentralerna och barn och ungdomspsykiatrin för att möta unga som lider av psykisk ohälsa. För kommunernas del handlar det om att rusta upp skolhälsovården. Vi socialdemokrater vill starta ett utvecklingscentra där personalen får stöd att utveckla nya metoder för att hantera situationen. Vi vill också handla upp sömnterapiverksamhet så att den finns tillgänglig även för den som inte har råd att köpa sån själv.

7. Se till att Äldresjukvården fungerar! vi vill återstarta äldrecentraler. (Borgarna stände dem) Dvs lokala verksamheter med geriatrisk kompetens där landstingets primärvård och kommunernas socialtjänst och hemtjänstverksamhet kan samverka för att ge de äldre god omvårdnad. Det är också helt nödvändigt att förändra ersättningssystemet för hemsjukvården. På många håll i vår region så tar pengarna helt enkelt slut även fast behoven för hemsjukvård är långt ifrån tillgodosedda. Där kommuner och stadsdelsnämnder så önskar så kan vi tänka oss att hela ansvaret för hemsjukvården kommunaliseras.

8. Stoppa tokprivatiseringarna! Under den här mandatperioden så har det viktigaste varit att privatisera. Vid flera tillfällen så har gemensamt ägda väl fungerande vårdcentraler sålt till orimligt låga priser. Värsta exemplet är nog serafens vårdcentral med 12 000 listade patienter som såldes för 690 000 kronor. Marknadspriset borde ha varit runt 15 miljoner kronor. Nu vill folkpartisterna sälja Danderyds sjukhus. Moderaterna mumlar och vågar inte säga rent uit att de vill detsamma.

I retoriken låtsas de borgerliga att de tycker att det är viktigt vem som driver vården. det offentliga eller det privat. Samtidigt förbjuder de den offentligt drivna vården från att tävla på lika villkor med de privata entreprenörerna i och med att den offentliga primärvården inte får starta nya vårdcentraler. Startandet av lättakuter i anslutning till storsjukhusen som skulle vara genomfört till utgången av år 2009 är också uppskjuten på obegränsad tid. Orsaken? de borgerliga kräver att de måste drivas av privata bolag till vilket pris som helst. sjukhusledningarna motsätter sig detta av lätt förståeliga skäl. Effekt: Inget händer.

9. Bygg mer tunnelbana! Moderaterna hävdar att tunnelbanan är färdigbyggd. Istället ska det byggas spårväg. Handelskammaren visar att tunnelbana är tre gånger billigare än spårväg. stockholmarna älskar tunnelbanan därför att de vet att den är snabb. effektiv och driftssäker. Vi socialdemokrater vill bygga mer tunnelbana. Bl.a annat till det nya sjukhuset i Solna.

10. Vettiga priser för kollektivtrafiken! Världen står inför ett fruktansvärt hot i och med den eskalerande växthuseffekten. Om vi lyckas få fler stockholmare att åka kollektivt så gör vi tillsammans en betydelsefull insats. Vi socialdemokrater vill sänka priset på månadskortet m,ed 40 kronor och vi vill införa enhetspris för enkelresor. Borgerlighetens zonindelning av Stockholm ska skrotas. stockholmsregionens tillväxt är beroende av att folk kan resa miljövänlig. därför bör ska zonmurarna tas bort.

5 Comments:

At 6:02 em, Blogger Johan Ingerö said...

Du glömde det elfte skälet: könsneutrala toaletter till folket!

 
At 10:44 em, Blogger Dag said...

Tack Johan.:D

 
At 1:46 em, Blogger Johan Ingerö said...

Hörru, du får se till att fylla på här:

Offentliga utflykter till skärgården, butler i tunnelbanan, clowner i äldrevården...

 
At 4:37 em, Blogger Dag said...

Bättre än intagningsstopp på KS beroende på borgerliga nedskärningar....

 
At 12:45 fm, Blogger Thomas said...

Men snälla! Går du på det korkade argumentet att spårväg är tre gånger dyrare att bygga än tunnelbana! TÄNK SJÄLV! Hur skulle ett banbygge i markplan - ofta i befintliga gator - kunna kosta tre gånger så mycket som en sprängd/grävd tunnelbana ett antal meter under mark? Fascinerande hur Handelskammaren har lyckats lura (s) även med detta och inte enbart med den patetiska kampen mot "NK-Spårvägen". Den senare välkomnas f ö av Mp så (s) står ganska ensamt med spårvägshat. Kanske dags för en ny slogan tillsammans med Handelskammaren? "Rör inte min (s)UV"?

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se