Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, oktober 22, 2010

Nu efter valet kommer sanningen fram.....

Jag har skrivit många gånger om den borgerliga köbluffen. Tiotusentals människor i Sverige som väntat på sjukvård har trixats undan i en bluffkö kallad "patientvald" väntan. Med hjälp av den kunde borgarna påstå att köerna till vården minskar, när de i själva verket ökar.

Efter min och andras kritik tvingades regeringen och SKL (Sveriges kommuner och Landsting) medge att något var ruttet i köstatistiken. Tillslut så tvangs man gå med på att ta bort begreppet "patientvald" väntan och man lovade att redovisa köerna som de faktiskt ser ut. Fast man "kunde" bara redovisa hur det faktiskt såg ut efter valet, nu i oktober. Det är det som DN rapporterar idag.

Jag tycker att hela agerandet är pinsamt och bedrövligt. Sjukvården (i synnerhet) i Stockholm har för lite resurser. Stockholmsjukvården kännetecknas av överbeläggningar,intagningsstopp och personalminskningar. Istället för att våga ta debatten om hur vårdens utmaningar ska hanteras framöver så valde de borgerliga att bluffa till sig valsegern i sjukvårdsvalet.

Priset får de som väntar i sjukvårdens långa köer betala...

Bloggtoppen.se