Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, januari 18, 2011

Moderaterna lägger ner sjukvården för de fattigaste!


Husby är Stockholms mest utsatta stadsdel. Stadsdelen har 12000 invånare, 90% av dom är invandrare. Föga förvånande så har Husby högst arbetslöshet, och Stockholms läns sämsta folkhälsa.

För en tid sedan så stängde det moderatstyrda landstinget ner folktandvårdens mottagning i Husby. Nu stänger man ner vårdcentralen för Husby borna. Moderaterna låtsas som att det hela handlar om lokalbesparing. Husbyborna kan istället ta sig till Akalla vårcentral, där man minsann kan få lika bra vård.

Vad moderaterna förtiger är att vården både i Husby och Akalla har drabbats mycket hårt av det moderata vårdval Stockholm. Husby vårdcentral har blivit av med 5 miljoner kronor (20%) av sina inkomster. Akalla vårdcentral dit Husbyborna nu glada ska promenera har blivit av med hälften av sin personal (från 15 till 8 anställda), sen vårdvalet sattes i sjön.

Sanningen är helt enkelt så att de styrande i landstinget inte tycker att sjukvård till boende i Husby och Akalla är viktigt.

Slakten på sjukvården i Husby är inte bara en angelägenhet för Husbyborna. Det är korkat att inte ha en fungerade primärvård i Husby. På längre sikt så innebär denna besparing ökande kostnader i resten av sjukvården.

Bloggtoppen.se