Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

onsdag, december 07, 2011

Alliansens julklapp till läkare som anmäler vanvård: En avskedsansökan!

Alliansens julklapp till läkare som anmäler vanvård: En avskedsansökan!

Idag skriver DN Stockholm att läkarna som slog larm på Carema Koppargården förlorar sina avtal. Den borgerliga alliansen ser det som en konsekvens av vårdvalssystemet, ett system som de för övrigt själva är upphovsmakare till. Äldrelandstingsrådet Stig Nyman(Kd) nöjer sig med att säga att: ” Men i det längre perspektivet(…)tror jag att läkarorganisationen Trygg Hälsa har vunnit på att visa civilkurage.”

- Läkare som anmäler vanvård ska vi värna, inte avskeda! Vårdvalet om särskilda läkarinsatser måste därför ses över. Beslutet om läkarbemanning ska inte tas av enskilda vårdgivare utan måste vara ett politisk beslut där medborgarna kan utkräva ansvar. I dagens vårdvalssystem har landstinget delegerat ut ansvaret för läkarbemanningen till kommunerna. Men i praktiken har tjänstemännen vidaredelegerat ansvaret till varje enskild vårdgivare. Det är inte en rimlig ordning, säger socialdemokraternas oppositionslandstingsråd Dag Larsson.

- Det är skrämmande att höra hur ansvarigt landstingsråd skyller på ett system som de själva satt i sjön. Vi politiker är ju valda av medborgarna för att ändra och förbättra, inte frånsäga oss ansvar, säger Dag Larsson.

1 Comments:

At 9:42 fm, Anonymous Anonym said...

Hej!

Hittade just till din blogg av en slump. Mycket bra inlägg, både detta och tidigare. Men jag slås av att det är få kommentarer och få "like" (även om det säkert är många liksom jag som aldrig brukar använda dessa funktioner). Jag tycker att du borde länka till din blogg från andra medier - t.ex. detta inlägg där det från DN:s artikel borde finnas en länk till din blogg. Det du skriver är viktigt och borde läsas av många!

Mvh

Karin

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se