Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, januari 26, 2012

Äntligen så reagerar journalister!

En av de mest absurda företelserna i sjukvårdsdebatten i Stockholm är att den högst ansvarige politikern har för vana att inte delta när det hettar till. Jag är ju som bekant kritisk mot att man inte bekämpar ojämlikheten i vården och mot att man inte granskar och följer upp våra vårdgivare.

Det är nästan en regel utan undantag att när jag och andra oppositionsföreträdare påpekar fel eller kritiserar sakernas tillstånd så får vi i bästa fall en diskussion med Filippa Reinfeldt på Hälso och sjukvårdsnämnden eller i landstingsfullmäktige. Det får vi däremot nästan aldrig i mediala sammanhang. Då brukar moderaterna istället skicka fram Lars Joakim Lundqvist (M). Han är visserligen en snäll och trevlig person,men han är inte den högste ansvarige.

Jag kan på rak hand bara komma på ett enda tillfälle när Fillippa Reinfeldt tvingats ta ansvar för att allt inte alltid går som man vill. Det ar när man avslöjade grova missförhållanden inom den privatiserade kliniska mammografin i Stockholm. Granskningen fösökte man hemlighålla så länge som möjligt,men till slut tvingade TV4 via domstol sjukvårdsförvaltningen att släppa de "hemligstämplade handlingarna". Efter att mer eller mindre belägrat landstingshuset så lyckades TV4, tillslut avtvinga en ytterst irriterad Fillipa Reinfeldt en kommentar.

Jag misstänker att det är Schlingman eller någon av hans adepter i landstingshuset som kommit fram till att det är smart mediestrategi att se till att sjukvårdslandstingsrådet bara ska framträda när man ska klappa barn på huvudet eller när det handlar om positiva nyheter. Själv tycker jag att det är fegt och ytterst beklagligt. Den demokratiska sjukvårdsdiskussionen tror jag tjänar mer på ansvarstagande. Att både kunna ta åt sig äran för sådant som går bra men att också våga hantera situationer där sjukvården misslyckas.

http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/filippa-reinfeldt-undviker-alla-besvarliga-fragor

Bloggtoppen.se