Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

fredag, januari 13, 2012

Det hade jag inte en aniiiiiiiiing om

(M)- avknoppningar: 36 miljonersförlust för skattebetalarna

I juli 2010 presenterade Socialdemokraterna en rapport som visade att Stockholms skattebetalare förlorat 18,5 miljoner kronor genom att Moderaterna sålt ut fem vårdcentraler till underpriser. Vårdcentralen Serafen som såldes för ca 700 000 kr borde om man räknar på det lägsta affärsmässiga priset sålts för minst 11 miljoner kr. Enligt uppgift från Vänsterpartiet ska Serafen nu ha sålts för 20 miljoner kr. Det betyder att om samtliga avknoppningar säljs med samma vinstmultipel som Serafen kommer skattebetalarnas förlust bli nästan dubbelt så stor, ca 36 miljoner kr.

- Detta är ett oerhört vårdslöst sätt att hantera skattepengar. Vad som är än värre är att finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl(M) ursäktar miljonslöseriet i en kommentar till DN Sthlm idag med att han aldrig kunde tro att de som köpt vårdcentralen skulle sälja den vidare till marknadsmässiga priser. Att en moderat inte skulle förstå sig på ren marknadslogik har jag svårt att tro, men om så är fallet rör det sig om en oroväckande inkompetens, säger Dag Larsson, oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.

- Varenda skattekrona bör användas varsamt. 36 miljoner kronor är mycket pengar som hade kunnat användas till att höja kvaliteten inom sjukvården istället för rent och skärt slöseri, säger Dag Larsson.

1 Comments:

At 12:45 em, Anonymous Sven said...

Hej Dag,

Håller med på varje punkt i ditt inlägg! Har själv reagerat starkt på detta vansinniga förfarande med offentliga värden. Det är oerhört märkligt att det kan gå till på detta sätt, särskilt med tanke på att de drivande, moderater och liberaler, helt verkar ha frångått sina grundläggande tankar om utbud och efterfrågan och marknadsvärden. Här säljer man ut egendom till priser som ligger under slaktvärdet.

Avslutningsvis vill jag säga att det är oerhört positivt att du som landstingspolitiker säger i från. Stå på dig!

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se