Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, februari 07, 2012

Nu vill man bluffa igen!

Trots åratal av storstilade löften så lyckas inte de borgerliga partierna leva upp till sina löften om vård i tid. Man har valt att prioritera arbetet med att se till att man snabbt ska få träffa doktorn, vilket är bra. Men man har försummat att ge sjukvården resurser och redskap för att se till att man faktiskt också blir behandlad för sin sjukdom. Därför går Stockholm miste om 100 miljoner kronor från den så kallade kömiljarden. De flesta landstingen klarar arbetet med att ge medborgare vård i tid betydligt bättre än vad det borgerligt styrda Stockholms läns landsting klarar av.

Hur försöker man nu hantera sitt brutna löfte till Stockholmarna?

Jo man vill ändra reglerna. Man vill räkna bort de patienter som av ett eller annat skäl valt att vänta på sin behandling. Låter onekligen rimligt,om det inte vore som så att man redan prövat den metoden för inte sålänge sedan. Resultatet blev omfattande fusk med köstatistiken. Patienterna gömdes undan och de borgerliga politikerna kunde skryta med hur duktiga man var med att ge vård i tid. När systemet avskaffades efter valet 2010 så sjönk antalet "frivilligt" väntande patienter från 12.000 till 3000 över en natt. Och vårdköerna visade sig vara precis så långa som vi i oppositionen hela tiden hävdat att de var. Men då var ju valet över så då gjorde det inte så mycket längre...Man hade sluppit ifrån en besvärlig diskussion i valrörelsen.

Och nu när det ånyo visar sig att man är oförmögen att leva upp till sina löften, så vill man ändra i statistiken igen. Vore det inte bättre att försöka åtgärda köerna?

Bloggtoppen.se