Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, februari 02, 2012

Varför fick de överhuvudtaget öppna?

För 4 år sedan infördes vårdval Stockholm. direkt när man startade anmälde sig mängder av företag som ville öppna husläkarmottagningar och vårdcentraler. Kraven på de nya ställdes så lågt som möjligt. Det viktiga var att de som ville öppna skulle få det- snabbt.

Jag tillhör kritikerna mot vårdval Stockholm. systemet har inneburit att läkare, sjuksyrror och undersköterskor har flyttat från områden där folkhälsan är sämst till områden där de rika och friskaste bor.

En annan ofta förbisedd effekt av att kraven var så låga var att man struntade i om lokalerna var tillgängliga för alla medborgare. Många nya mottagningar startade där man inte kommer in om man är rullstolsbunden. Bland andra Capio Citykliniken på Östermalm. Det var ingen slump det var medvetna val från den borgerliga majoritetens sida. Jag och andra från oppositionen kritiserade Fillippa Reinfeldt (M) för detta i landstingsfullmäktige. Svaret var mest generade axelryckningar.

Nu efter 4 år reagerar man äntligen. Nu inser man att skattefinansierade vårdverksamheter måste vara tillgängliga för alla. Hade det inte varit bättre om man hade gjort rätt från början?
http://www.metro.se/stockholm/kliniken-vagrade-handikappanpassa-nu-sags-avtal-upp/EVHlbb!ft3WpFi4MsRs2/

Bloggtoppen.se