Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

torsdag, juli 12, 2012

Sommarkris i sjukvården.

Under våren har jag och andra oppositionspolitiker oroat frågat hur sjukvården ska hantera bemanningen under sommarmånaderna. Av den borgerliga majoriteten och utav förvaltningen har vi hela tiden fått beskedet att det inte är några problem.
I DN kan man idag läsa om katastrofala överbeläggningar. Situationen är i själva verket värre än någonsin.

http://www.dn.se/sthlm/storre-kaos-pa-akuterna-an-nagonsin

Samtidigt konstaterar jag att hela sjukvårdssystemet i Stockholm är vanskött och utsatt för orimliga felprioriteringar. Primärvården i år beräknas gå med 200 miljoner i underskott. Kostnaderna för vårdval Stockholm skenar. Stockholmarna går idag dubbelt så ofta till doktorn än vad Örebroarna gör, samtidigt som Stockholm inte klarar vårdgarantin.

Sjukhusen däremot är satta på svältkur. Under det kommande året ska KS minska antalet anställda med 800 personer. Trotts att Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen under flera år har varnat Stockholm för överbeläggningarna och dess konsekvenser så verkar förmågan att prioritera vårdens resurser rätt vara obefintlig.

Idag kommer jag skriva till den ytterst ansvariga politikern Filippa Reinfeldt (M) och begära att hon kallar in Hälso och Sjukvårdsnämnden, så att vi får en saklig beskrivning av hur situationen ser ut. Jag menar också att behöver diskutera vad som går att göra åt Stockholms sjukvårdskris på kort och lång sikt.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Söderledstunneln,Stockholm,Sverige

Bloggtoppen.se